tiistai 27. elokuuta 2013

Ryhtikorvikset - nuo mainiot asennon parantajat

Näinhän se on että kun oikein yrittää, niin elämä palkitsee ja se nähtiin taas eilen kun jäin nakeliin hypätessäni katolta telineille ja uskollinen orjankaapuni repesi perseestä korviin asti. Tälläiset tapaukset jos mitkä auttavat jaksamaan ja luovat uskoa huomiseen. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tänä aamuna sain herätä Transparent Adolf H – modessa kun havaitsin, tai paremminkin tunsin ylähuultani koristavan läpinäkyvät Aatu-viikset jotka ulottuivat huulesta nenäontelon kautta jonnekin kallon uumeniin. Jiiieeii mikä räkätauti! Voi että elämä on ihgua, jopa niin ihgua että jos nyt silmieni eteen tuotaisi herra Numminen rääkymään jostain silkkisestä mitä hän haluaa sylillisen kerrallaan, niin takaan ja vannon että Mr. Nummisen olisi todella helppo harjata hampaansa persereiän kautta.

Luostarin tyylille uskollisena en kuitenkaan lannistunut vaan päätin ryhtyä korjaamaan tätä aivan sairaan pahaa ryhtivikaani joka on vaivannut minua 60-luvulta lähtien. Selkärankani sai näet jo silloin nykyisen C-kirjaimen muotonsa, kun ulosvetämisestäni väsähtänyt kätilö istahti tupakille synnytysvuoteen päässä olevalle jakkaralle. Harmitus vaan että hän oli hetkeä aikaisemmin laittanut minut istuvaan asentoon ko. tuolille, joten jäin hänen seitsemän leivän uunin kokoluokkaa olevan peräpeilinsä lyttäämäksi ja hentoinen selkärankani raksahteli ja napsahteli aivan uuteen uskoon. Turha kai sanoa mihin pääni humahti mutta sen vannon, että ne ovat olleet elämäni pimeimmät ja ahdistavimmat hetket. Anyway, olen tämä ryhtivian korjaamiseksi kokeillut jos jonkinlaisia metodeja mutta tuloksetta, iso C on jäänyt jokaisen ihmekonstin testaamisen jälkeen. Nyt ole kuitenkin keksinyt ratkaisun (jonka muuten patentoin tänä aamuna) ja se on ryhtikorvikset, nuo mainiot asennon pitäjät vailla vertaa.

Valmistusprosessin ns. "alakerta" - vaihe.


Ryhtikorvikset ovat sellaiset tukevilla lukoilla varustetut riipusjutut, joista lähtee ohuet vaijerit taaksepäin. Ne kulkevat pitkin selkää (ja ovat todella kätevästi pujotettavissa paidan kaula-aukosta piiloon) aina ristiselkään asti, mistä ne jatkavat matkaansa pepavakoa pitkin kunnes saavuttavat sukukalleudet. Täällä Fortuna-pelistäkin tuttujen mötiköitten ruttuisessa nahkamaailmassa ne kiinnitetään killuttimien takaosaan heti saatanan terävillä hakasilla. Jutun ideahan on se, että vaijerit mitoitetaan juuri sen pituiseksi mikä on mitta korvista kiveksiin silloin kun selkäranka on aivan suorassa eli jumala armahtakoon niitä, jotka ajattelivat kumartua tai päästää ruotonsa vaipumaan mutkalle. Testattu on ja voin kertoa että toimii koska minua jopa kosiskeltiin eilen kirkkokuoroon kauniin tenoriääneni takia.

Enkä minä muuta tehnyt kun purin kamoja autosta ja tulin epähuomiossa taivuttaneeksi ylävartaloani hiukan liikaa, jolloin kirkaat ylä-äänet täyttivät korpikylämme taivaankannen ja ohitse kulkeneet suntio ja kanttori luulivat minun availevan ääntäni illan lauluhetkeä varten. Toki he ihmettelivät miksi kyynelehdin ja valuin hikeä mutta selitin tunnelman olevan niin herkkä, ettei elimistöni voinut olla reagoimatta tähän tunnetilaan. He olivat perin ihmeissään ja kanttori sanoi jopa näin: ”Eipä olisi uskonut että vanhasta densosta irtoaa noin heleä ääni ja siitä syystä haluaisinkin kysyä sinulta että se helvetin kolinan kittaaminenko on äänesi salaisuus?” No enhän minä voinut kanttorille sanoa että ei kun mun korvista menee vaijerit kiveksiin - kokeilisit sinäkin, vaan kerroin että kyllä ääneni salaisuus taitaa sittenkin olla sen pimeän pirtun aikaan saamaa sillä meikäläinen ei oikein koskaan päässyt kolinan makuun. Se kun oli jotenkin niin lässähtänyt eikä poreillut kuin vasemman silmän takana.

Niin lupsakan oloinen mies mutta ai saatana toi lapanen lähtee ja lujaa!


Yhtä kaikki, tuomitsimme alkoholin ja sen vaarat, ylistimme selvää elämäntapaa jopa siinä määrin että suntio intoutui läväyttämään toverillisesti meikäläistä selkään. Harmitusta jälleen kerran ja tällä kertaa niskassani kulkevien vaiereiden kiristymisen vuoksi sillä päästin niin hysteerisen kirkaisun, että se sai kanttorin pyöreät silmälasit menemään säröille iloisen risahtelun saattelemana. Jumalauta mutta tämä suuttui, haukkui suntion hautausmaiden mustaksi varikseksi ja antoi sellaisen avarin tuolle onnettomalle kirkonpalvelijalle etten ole moista nähnyt. Suntio nousi oikein ilmaan lyönnin voimasta, sandaalien jäädessä maahan ja hänen sangen vittumaisen värisen lippiksen pyöriessä ilmassa kuin joku saatanan pienoishelikopteri. Maahan iskeydyttyään suntio piti omituista kurluttavaa mutta samalla rallattavaa ääntä ja kanttori rauhoitteli minua kertoen suntion tottuneen näihin hänen isällisiin käden ojennuksiinsa. En enää ihmettele miksi suntio käy vähän hitaalla, sillä moni ammattinyrkkeilijäkin pääsee uransa aikana helpommalla – ei kenenkään lanttu kestä moisia laakeja. Kun suntio viimein pääsi pystyyn ja hänen silmänsä lakkasivat harhailemasta, parivaljakko suunnisti kohti kirkonmäkeä melkoisen pajatuksen säestämänä.

Kanttorin vanhempi veli joka hänetkin tunnetaan perkeleenmoisena iskijänä. Mukava mies ja on ollut mm. Metallican keikalla järjestysmiehenä.


Eli tottahan se on, nyt ei tarvitse meikäläisen (eikä kenenkään muunkaan) koskaankärsiä huonosta ryhdistä. Toki tietyt asiat kuten kengännauhojen sitominen ja parit muut jutut täytyy opetella uusiksi mutta se on pieni hinta hyvästä ryhdistä. Jos joku haluaa kokeilla (mitä suosittelen lämpimästi) tätä ihan käsittämättömän hienoa innovaatiota, niin muistuttaisin että ryhtikorvikset kannattaa riisua ennen kuin alkaa kumppaninsa kanssa petipuuhiin. Minä en muistanut ja nyt meidän taloudessa on minun lisäkseni eräs toinenkin joka käyttää (heti kun saan hommattua) kuulolaitetta. Hyötypuoli kuitenkin on niin paljon suurempi kuin haitat ettei tätä kannata jättää väliin jos kärsii huonosta ryhdistä, vaan nyt kannattaa itse väsätä tälläiset tai ottaa meikäläiseen yhteyttä. Itse asiassa taidan soitella tänään sairaalat ja muut apuvälinekeskukset läpi ja kaupata keksintöni heille.


Hyvää tiistaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

6 kommenttia:

 1. Pistä keksintö rahoiksi ja elä herroiksi. :) toimii varmasti myös huonoryhtisiin teineihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen! TEinithän olisivat juurikin oikea kohderyhmä jota en tullut edes ajatelleeksi. Kiitos vinkistä :D

   Poista
 2. No mutta,tämähän on suunnattu suoraan miehille ja naisille joilla on kivekset.
  Eli ei mulle,kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja sitäpaitsi et sinä sitä sorjaa vartaloasi edes saa huonoon asentoon kun sulla on tuo liikunallinen puoli kondiksessa.

   Poista
 3. Kehittele naisille oma versio, niin ostan varmasti! Alkaa nimittäin pian taas niska jumittaa, kun lojun työtuolilla ei niin ryhdikkäässä asennossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi B, ehkäpä yhteinen kuntoloma tulisi tarpeeseen? ;D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...