perjantai 30. elokuuta 2013

Tulevan kevään muoti ja muutama muukin (paikkansa pitävä) ennuste

Se tällä perkeleen risukossa elikkäs Korvessa asumisessa on hyvää että havainnoimalla luonnon ja ympäristön monimuotoisuutta, on helppo tehdä talous- ja muotimaailman ennusteita. No, ylipäätään mitä tahansa ennusteita ja parastahan on se että ne pitävät ehdottomasti paikkansa. Tapojeni vastaisesti annan teille muutaman vinkin tulevasta:

SETA – vaikka onkin järjestö eikä firma – tekee tänä vuonna aivan helvetillisen tulosennätyksen sillä olen aamulenkeillä huomannut että lepakoita on aivan saatanasti ja uskallankin väittää niitä liihottelevan joka aamu ainaskin yhden Pride-kulkueen verran. Tämä ei sitten ollut mitenkään tarkoitettu loukkaukseksi, minä en vaan muuten (vähäisen älykkyysosamääräni takia) osaa ilmaista tuota lentävien vampyyrien määrää.

Joulukinkut tulevat olemaan todella halpoja koska jo nyt korpikylämme kaupan hyllyt notkuvat lintujen ruokkimiseen tarkoitettuja talipalloja. Nämähän tehdään niiden onnettomien elikoiden teurasjätteestä ja jos talipalloja aletaan tyrkyttämään jo elokuussa, niin voimme päätellä että teurastamoissa on painettu kolme vuoroa huhtikuusta lähtien. Sivuhuomautuksena todettakoon, että luuleeko teurastusala sekä kauppiaiden keskusliitto ettei meillä helvetin heinäkengillä ole täällä muuta tekemistä kuin ripustella jotain perkeleen rasvaklimppejä puiden oksille? Väärin meni sillä täällä elämä on jo syksystä lähtien yhtä helvettiä tulevan talven takia ja kaikki keskittyvät selviämään tulevasta valkoisesta helvetistä ”Aivan sama vaikka naapuri jäätyy, kunhan mun pontikkani säilyy” - teemalla. Tämä koskee myös noita taivaalla lentäviä paska-automaatteja joiden on niin ikään tultava toimeen omillaan. Hankkikoot talipallonsa sivistyksen parista.

Tulevan kevään muoti tulee olemaan varsin mustan ja punaisen voittoinen, ehkäpä niiden rinnalla nähdään jonkin verran leikitteleviä, keltaiseen ja sinivihreään taittuvia pastellisävyjä. Tämän voimme päätellä siitä että Koposen ämmä oli taas leiponut miestään turpaan ja huolella, joten turpavärkin väreistä näki mitä tuleman pitää. Ukko Koposen naamataulu on pitänyt joka vuosi paikkansa mutta se ennustus täytyy tulkita näin elo-syyskuun vaihteen turpajuhlien väreistä, sillä muina kuukausina verinaarmut, kipsaukset ja muut siteet peittävät äijän kasvoja siinä määrin ettei tulkinnasta tule mitään. Akka nähkääs aloittaa viettämään niitä Venetsialaisia partyja (vai mitä ne nyt on) jo elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien ja ne jatkuvat koko kuukauden. Tänä ajanjaksona tuo perkeleen räähkä on niin heikossa hapessa ettei hänen laakeissaan ole juuri voimaa ja Ukko Koponen välttyy kipsauksilta ja verenhukalta. Muuten Koposen muijan Venetsialaiset ovat hauskaa seurattavaa jo pelkästään senkin takia, että paikallinen VPK käy siellä vähintään neljä kertaa. Ämmä kun rojahtelee helvetillisessä koomassa niiden lyhtyjensä kanssa pitkin pusikkoa, niin jo vain liekit nuoleskelevat pihapihlajaa ja pirtin nurkkaa ja hulabaloo on valmis. Ämmä örisee, ukko juoksee vesisaavin kanssa ympäri pihaa ja yleensä siinä vaiheessa kun talon pääty on liekeissä, naapureita alkaa vituttamaan koko touhu ja he soittavat palokunnan paikalle. Koposen akka muuten saa katoliselta kirkolta fyffeä useita tuhansia euroja juurikin ryyppämisensä takia. Katsokaas, tämä nainen kun ottaa kuppia niin hänen kielenkäyttönsä on niin törkeää – käytöksestä puhumattakaan- että katolisen kirkon pappiskokelaat käyvät treenaamassa manaamista Koposilla. Ilma on täynnä Ave Mariaa ja Pater Nosteria itse pääperkeleen riekkuessa perse paljaana vattupuskassa, mistä tämä helvetin esikartanoiden vahtikoiranakin tunnettu räähkä karjahtelee riettauksia ja muita solvaavia tekstejä pappisparkojen niskaan. Vihkivesi lentää, puskat rytisevät ja elokuisen illan täyttää aivan saatanallinen rikinkatku.

Mantan systeri (kuva viime kesältä) mittaamassa  kuinka pitkälle silloisen sulhoehdokkaan jakkara lensi.


Niille, jotka murehtivat suomalaisen yleisurheilun surkeaa tilaa, voin kertoa että valoa näkyy tunnelin päässä ja erityisesti moukarin heiton saralla. Sain nimittäin viime viikolla seurata kuinka Tepposen nuori emäntä (19 v) antoi miehelleen kenkää ja tyhjensi talon tämän onnettoman uusavuttoman tavaroista – ei ollut ilmeisesti nuoresta klopista miehen töihin. Se oli kuulkaa kaunista katseltavaa kun Manta otti jätesäkin kanssa suorastaan baletinomaiset vauhtiaskeleet pyörähdyksineen ja linkosi tuon vaatteita täynnä olevan mustan pussukan useiden kymmenien metrien päähän. Siinä on nuori nainen meikäläisen makuun, pelkää lihasta ja maitorauhasta koko 160-senttinen tappi. Manta paransi omaa ennätystään (ei ole eka kerta kun sen jätkän tai paremminkin epaton tavarat liihottelevat ilmojen teillä) kiskaisemalla poikaparan auton tuunauksessa käytettävän hylsysarjan 60 metrin kalkkiviivoille. Ihan oikeesti kalkkiviivoille sillä heidän talonsa edustalla oleva pelto oli muutamaa päivää aiemmin kalkittu ja tarjosi näin nitä loistavimmat olosuhteet mittaustulosten määrittämiseen. Hieno pölähdys minkä jälkeen 13mm:set ja 19mm:set kiintoavaimet aloittivat sen leikkisän balettinsa ilmassa, sulhokokelaan katsellessa kauhistuneena tuunaussarjansa totaalista leviämistä paskaiseen, perisuomalaiseen peltoon. Amen.

Erään meidän kylällä olevan taitelijan näkemys siitä, kuinka Manta hoitaa perheen sisäiset yt-neuvottelut.

Kuvassa Tepposten olkkari sen jälkeen, kun Manta  sai tietää poikaystävänsä hitsanneen Escorttinsa helmoja vaikka tämän onnettoman uupelon piti tiskata ja imuroida.Tälläisiä ennusteita tällä kertaa ja ottakaatten ne vakavasti sillä ne tulevat toteutumaan, minä taasen lähden maailmalle ja jos maailmassa on yhtään oikeuden mukaisuutta jäljellä, niin sunnutai on se päivä kun Luostarissa palataan normaaliin arkeen ja meikäläinenkin ryhtyy hoitamaan tämän hienon tyyssijan asioita niin kuin niitä pitää hoitaa.

Hyvää perjantaita ja alkavaa viikkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.18 kommenttia:

 1. Sua kyllä ootetaan, ei naiset vaan täällä Luostarissa parjää ilman sua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän te muuten mutta kun te alatte aina riehumaan, nytkin kun silmäilin niin heti ollaan menossa viinikellarille rovehtimaan! Vaan nyt muuttui tahti kun pääsin vihdoin pelipaikalle ;D

   Poista
 2. Että tälläistä tällä kertaa,sanoo täältä yks onneton tappi kans,kun tuota pituutta ei ole siunaantunut liikoja kehua.
  Ei sitten muuta kuin "Voi kuinka me sinua kaivataan"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas Ritvani, myös minä olen kaivannut teitä ja olen tuntenut suuren piston sydämessäni kun olen joutunut olemaan pois <3

   Poista
 3. Eihän meillä vanhoilla konkarinunnilla ole mitään hätää, on me ennenkin pidetty Luostaria pystyssä (muista kevätsiivous!). Nyt on menossa porukoiden kokoontuminen, nimittäin illalla aloitetaan viinikell.. siis alatasanteelta Luostarin venetsialaisten juhlinta. Alatasanne on juhlapaikkana ihan Tsompin vuoksi, ettei tule niitä kaiteen yli putoamisia niin korkealta.

  Illalla sitten aloitetaan, omat eväät ovat tarpeettomia, kellarin avain on Abbedissalla. Tapaamisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah,viini maituukin nyt :D
   Oma valkkari saa jäädä hyllylle ja Luostarin viineillä mennään.Pääsylippu onnelaan.

   Poista
  2. Mihin aikaan se viinikellatin tyhjennys alkaa? Mukana ollaan! Kun kissa on poissa jne...

   Poista
  3. Taisin sammua keljaani flunssassani;((

   Poista
  4. Mitenkäs minä arvasin että rakas matemaatikkoni - joka paremmin jääkätenä tunnetaan - on heti suunnittelemassa viinikellarin tyhjennystä! Marjaanalle ja Ritvalle ei sitten saa (jatkossakaan) antaa liikoja sillä siinä on sellainen parivaljakko että ne laittavat Luostarin remonttiin alta aikayksikön :D

   Poista
 4. Taas kävi näin *silmät sinikeltaisina renkaina* En ymmärtänyt taaskaan lukemaani, se vaan soljui korvaan ja katosi? Opettele jäsentämää kirjoitukseni niin, että kouluttamatonkin kansa äkkää enemmän. Olisi aika kiva ymmärtää lukemaansa. Mrrrrr. Tääl loostarin puutarhas alkaa olla öisin jo vähän viileetä. Voisiks lähettää tänne lisää loimia ja ponnelinpatjan vaiks? Ja yskänlääkettä ja lusikan.... ja vanhoi reginoita joita kerran näin sänkynne alle piilotettuina. Ja patterit. Muuten menee hyvin. Kiittäen etukäteen Kääkkä s.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkahin Kääkkä, mulle on aivan turha puhua tekstin jäsentelystä mitään sillä äidinkielen taitoni - varsinkin kieliopillisesti - on päiväkotitasoa joten en osaa tämän paremmin mutta ankaralla treenaamisella kyllä selviät :D

   Lähetän kyllä kaikki pyydetyt tarvikkeet ja vähän enemmänkin...tiedäthän sinä ;D

   Poista
 5. ..jäsentämään kirjoituksesi si si....

  VastaaPoista
 6. Vaihdan vaan toisen kauhtanan, otan avainnipun mukaan sekä kynttilälyhtyjä (LEDeillä tällä kertaa, erään ikimuistoisen tulipalon jälkeen)! Onhan teillä jotain syötävää, itse puputin jo, mutta noin varmuuden vuoksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän tosiaan olisi oiva mahdollisuus taas nunnien hyppiä pöydillä kun apotti on poissa... Viini maistuis mullekin, joten mukana ollaan!

   Poista
  2. Toin sienipiirakan, oli se kelvannut, aamulla oli murenat Luostarin lattialla jäljellä;)

   Poista
  3. Polgalla on TAAS uusi kauhtana !!

   Poista
  4. Mun oma abbedissani, mun rakas abbedissani. Herkeä nyt sen avaimen käytön kanssa kun kerran tiedät millaisia sekopäitä..eikun vallattomia tapauksia muo meidän nunnat ovat ja sen Rantis sanon, että jos kerran Luostariin sienipiirkakkaa kiikutetaan niin sitä pitää jäädä myös meikäläiselle.

   Ps. Teipatkaa Marjaana seinään ettei se riehaannu viinin kanssa :D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...