sunnuntai 11. elokuuta 2013

Uusi, kotimainen Lahtikyttääjät - sarja alkaa! Älä missaa tätä dramatiikkaa!

Ai kauheeta kun mua hävettää. Jouduin tahtomattani uuteen, suomalaiseen Baywatch – kopioon näyttelemään ja tän hanurista olevan sarjan nimi on Lahtikyttääjät. Sillä ei kyllä ole mitään tekemistä hengenpelastuksen kanssa vaan päinvastoin, sillä sarja kertoo aivan saatanan kateellisista veljeksistä (het 9 kpl) jotka kyttäävät erään kauniin lahden rannoilla ettei kukaan käy heidän verkoillaan. Muuten sarja seuraakin esikuvaansa aika uskollisesti ja on täynnä ihmissuhdedramatiikkaa, kateutta ja vallan perkeleellisiä ongelmia. Lahtikyttääjissä nähdään mm. hemmetin törkeitä kamera-ajoja rannalla juoksevista vanhemmista ramoonista, sinilevän nussimista tyrskyistä ja saattaapa tarkkaavaisimmat katsojat huomata mahat ylöspäin lilluvat särjetkin.

Mä tiedän etten saisi julkaista kuvausmateriaalia mutta tää on kohtauksesta jossa viiletän viemään piimää ja talkkunaa vahtivuorossa olevalle Prianille (Olkkosen Masa, ns.  Mulkvisti-Matti) joka on kytännyt lahtea jo kaks tuntia ilman evästä.

Sen paremmin nais- kuin miesnäyttelijätkään eivät ole kukaan sieltä nuorimmasta päästä eikä kukaan heistä ole nähnyt punttisalia etes valokuvissa joten kaljamahat tytisee ja ei niin terhakkaat daisarit läpsähtelee kiihkeiden tilanteiden tahtiin. Pari esimerkkiäkin voisin heittää ja aloittaa vaikkapa omasta itsestäni. Ei pidä ihmetellä eikä saa sitten aikanaan sarjan tullessa ulos nauraa, koska tää on tehty tosissaan eikä se ole meidän näyttelijöiden vika jos pienellä budjetilla mennään eikä kaikki ole niin laadukasta kuin Baywatchissa. Kaikki asusteet on kirpputorilta ja esim. meidän miesnäyttelijöiden uikkarit – jotka muuten on speedoja eikä mitään shortseja – on niin jumalattoman kireitä ettei mitään rajaa. Oikeesti, esim. mun vehkeeni näyttää seinään juosseelta baby-Dumbolta ja ihan sen takia kun mun speedot on lasten kokoa. Gumminauha nauhaa painaa kärsän ruttuun ja saa seve ballesterokset elikkäs killuttimet näyttämään sinipunertavilta norsunkorvilta kun ne on painuneet litteiksi reittä vasten ja vilkkuvat karvaisina puntinsuista mäjellä. Hyi hitto, oikein itteenikin ilettää sillä on se niin visto näky ja juokse siinä nyt sitten uljas katse kasvoillasi tähyten lahdelle kun ei veri kierrä yhtään.

Toisaalta, jos ei mulla ole asiat hyvin niin ei ne ole Hukaraisen Elmallakaan joka muuten näyttelee toista pääosaa. Hän on sarjan päähenkilön Kennetin (meillä on vähän toi englanti hakusessa) muija ja on roolinimeltään Rikitte, sairaan mustasukkainen nainen joka kyttää ukkoansa enemmän kuin työn alla olevaa lahtea. Anyway, Rikiten – tai Elman – ongelma on se, että kun tämä tyttö syntyi niin saagojen mukaan se on ollut yksi Suomen helpoimmista synnytyksistä sillä ennenkuin lapsosen kasvoja näkyi, ulos pukkasi nenää useamman tuuman ja näin lääkäreiden ei tarvinnut muuta kuin ottaa sieraimista tukeva ote ja kiskaista tuleva riihipiru mäkelään. Helvetti sentään mikä tuulenhalkoja sillä muijalla on ja tästä syystä sarjassa ei nähdä yhtään otosta missä Rikitteä olisi kuvattu sivustapäin, nähkääs kun krevillä elikkäs kuvausporukalla ei ollut rahaa panoraamakameraan tai millä perkeleellä niitä laajakuvia nyt sitten otetaankaan. Rikitte ei muutenkaan juokse koska Elman rinnat on aika isot ja paljon maailmaa nähneet ja het ensimmäisessä koeotossa ne läpsähtivät tuohon silmäkulman tienoille sen verran lujaa että Elman tajunta sammui. Toki kuvauksissa on ollut hauskaakin ja tässä yks päivä (tai yö) Elma veteli erästä katerink-porukan tyyppiä turpaan oikein huolella. Katsokaas kun tämä nuorehko mies oli laittamassa meille evästä ja pelästyi helvetisti vilkaistessaan lahdelle, kerperuusi kun luuli näkevänsä hain. No eipä mitään, katerink-tyyppi haki pakustaan haulikon ja tuuttasi molemmat piiput menemään kohti veden pinnalla kiitävää evää vaan kuinkas ollakaan, hai rääkäisi ja ui rantaan. Vetestä nousi Elma jonka klyyvaria koristi kolme haulin tekemää (Wihtavuoren Royal, 3mm) reikää ja ette usko kuinka vihainen se muija oli. No, kyllähän se pistää vituttamaan kun rauhassa ui rauhassa selkää ja toinen täräyttää kaksirivisellä hengityselimeen. Elma hakkasi sen jätkän niin kehnoon kuntoon että sen sämpylän taputtelut jäi siihen, ei tasan varmaan pysty etes salaatinlehteä leivän päälle laittamaan. Makeuppi-porukka teki Elmalle kolme lävistyskorua peittämään reikiä ja niitä varten meikäläinen sai ajaa lähemmäs seitsemänkymmentä kilometriä – kymppimillin kierretankoa, prikkoja ja sopivia muttereita kun ei löydy lähempää ( ne 3mm reiät nähkääs venähti kun ei ton Elman iho ole enää niin kireä).

Kämäräisen Hilma ihmettelee katerink-porukan tapaa tarjota munakas (oikeesti, sillä porukalla oli vähän huono päivä).

Rantakohtauksista ja varsinkin niitä juoksukohtauksia katsellessanne, älkää välittäkö ilmassa leijuvasta sinimustasta savusta sillä se tulee Mäkis Aarnen Zetorista. Budjetti on niin saatanan pieni ettei ollut varaa hankkia sellaisia hienoja kiskoja joiden päällä kameravaunua työnnetään, vaan homma hoituu siten että juoppohullu Mäkinen vetää kuvaajaa köyden perässä olevalla kuormalavalla. Helvetillinen pöly, heiluvaa kuvaa ja sinistä savuahan siitä pääosin syntyy mutta jos oikein tihrustaa niin saattapi nähdä mitä taustalla tapahtuu. Tulevaisuuden budjettiin onkin sitten luvassa enemmän rahaa kun nuo pahimmat savukohtaukset saadaan myytyä alkutalvesta kuvattavan Terijoen taistelut – filmin materiaaliksi.
Mitään stedikämejäkään meillä ei ollut varaa hankkia mutta keksittiin sitten että mitäs jos me teipataan Koposen Eetun (kameramies) paskamahan kylkeen kakkoskakkosen pätkä hesusteipillä kiinni, niin sen kaljamaha löllyää sen verran että kuva pysyy vakaana. Viivakoodin posket, ensinnäkin linssit yhtenään huurussa Eetun hikoillessa aivan järettömästi ja toisekseen cinemaxia sai kaivaa rantahiekasta kun Eetu oli jatkuvasti kärsällään. Ei siis hyvä idea. Muitakin vaikeuksia on ja pahimpana niistä jalkapoohjien kesiminen. Katsokaas kun kuvauspaikaksi on valittu yhden Mykyrän tiluksilla oleva lahti jonka rannasta lähtee ylöspäin rinne. No, tämä rinne on oikeastaan iso peltovainio ja vaikka Mykyrä sanoo olevansa luomuviljelijä, niin ainakin siellä rannassa oli kasapäin sellaisia vihreitä pyttyjä joita koristivat pääkallon kuvat. Kaikki sadevesi valuu sinne rantsuun ja olen tullut siihen tulokseen että niiden pyttyjen sisällöllä on jotain tekemistä jalkapohjien kanssa. En nimittäin ole ainoa joka valittaa aiheesta koska toissayönä Kynthia (toisen naispääosan esittäjä Anna Temunen) sai jonkinasteisen allergisen reaktion ja sen kintut löi sellaista setsuuria etten ole ennen nähnyt, soraa lensi myöhemmin tehtyjen mittausten mukaan about kolmannes kuutiota ennenkuin Anna kaatui suu vaahdossa ja hakkas itteensä nyrkillä päähän. Karmiaa katteltavaa. Mun kinttuja sen sijaan hyödynnettiin yhdessä kohtauksessa jossa esitin saksalaista tukkukauppiasta joka on sammunut leirinuotion ääreen ja tuupannut siinä äly mäjellä maatessaan sandaalinsa notskiin. Muiden Lahtikyttääjien mielestä tunnelma oli sangen realistinen se ihan sairaan kärynsä ja visuaalisen ilmeensä puolesta, niin notta kiitti vaan.

Ohjaaja Synnöve Elamo on ratkaissut peipisitter-ongelmansa varsin käytännöllisellä tavalla. Huomatkaa että se perkeleen kottarainen on kuristanut ton tipusen kaulastaan lapselle kaveriksi. On se julma ämmä.


Että semmosta, kattokaa ihmeessä ensi keväänä kun sarja alkaa ja jos teillä vaan on televisio auki, niin sarja ei pääse livahtamaan teiltä ohi sen todella järkyttävän tunnarin takia. Taustamusiikista kun vastaa kyläyhdistyksen vanhat herrat se kurtun palkeiden rutina on jotain niin vittumaista kuunneltavaa ettei sitä voi olla huomioimatta joten nou vorries – kevättä odotellessa.


Sitten lopuksi hiukan toiselaista asiaa; vapaa viikonloppu ei toteunutkaan ja syynä tähän lähinnä sääolosuhteet (viikolla olleet vesisateet) sekä kustannuskysymykset (telinevuokrat – ei ole järkeä seisottaa tyhjän panttina). Kiitänkin kaikkia jotka ovat antisosiaalisuudestani huolimatta jaksaneet käydä Luostarissa ja eiköhän meikäläinenkin pääse vapaalle joskus. Iltaisin en yksinkertaisesti jaksa, sillä eilenkin olin aamuvarhaisesta liikkeellä ja kotiin tulin iltayhdeksän jälkeen joten ei muuta kuin safkaa, suihkuun ja sänkyyn. En brassaile päivilläni koska monella on varmasti vielä rankempaa mutta koitanpahan selventää mikä on tilanne. Nyt on lähdettävä kohteeseen vaikka sateen uhka on ilmeinen mutta kun vielä ei sada niin mentävä on vaikka toisaalta olisi aika mukava viettää välillä päivä himassa.


Sen pitemmittä kitinöitä toivotan teille mitä parhainta sunnuntaita rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

16 kommenttia:

 1. Mmm... meillä taas on tuotannossa Köyhät & notkeat aka Ruikut ja Räät -osasto ;) Ritke löytyi just äsken kylppäristä huonossa hapessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruikut ja Räät...hmm.. voin vain kuvitella missä kunnossa Ritke on.. ;D

   Poista
 2. Mä en kato ikinä telkkaria, mutta nyt alkoi kyllä kiinnostaa, ja pirusti!! Suupielet vetää tahtomattaan hymuyyn taas, kun sun niin ah-realistista tarinaa lukee.. Mä paan telkan nyt jo auki, varmuuden vuoks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseinen sarja on kyllä niin siitä poikkeuksellinen muihin verrattuna että se perustuu todellisiin ihmisiin ja paikkoihin ;D

   Poista
 3. Elma on varmaan mun isän sukua... mie en onneksi oo periny sen suvun klyyvaria, mutta kauhulla katson kuopuksen nenulin kasvamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kauhistu koska useimmat isonenäiset ovat keskimääräistä älykkäämpiä. Aiheesta on tehty oikein tutkimuskin joka ei todellakaan ole meikäläisen horinaa vaan muistaakseni erään englantilaisen yliopiston tekemä juttu.

   Poista
 4. Tarvittaisko siellä sarjan filmauksssa kulisseihin rantakasvia? Mä olen aina halunnut filmitähdeksi. Tuun ilmaiseksi.

  Lepopäivä ei olis sulle pahitteeks;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinusta mitään kulissia tehdä vaan pääset rannalle pelehtimään. Sullahan on kokemusta sen vesijumpan kautta joten olet enemmän kuin tervetullut (puhuin jo sarjan tuottajien ja ohjaajan kanssa).

   No tänään se vapaapäivä tuli kun vihdoinkin täällä sataa niin paljon ettei pressujen kanssa pysty pelaamaan yhtään.

   Poista
 5. Miksei mulle kukaan kertonut, että jesarilla voi teipata ipanan seinään? Olisi säästynyt ylikalliiseen Stokke-syöttötuoliin upotetut roposet moninkertaisesti!

  Ja kyllä mä tämän sarjan takia nipistän vaikka yöunistani, hihkaise kunhan ensimmäinen tuotantokausi pärähtää käyntiin niin osaan hakeutua televiissorin ääreen (enää pitäisi tietää mikä talon laitteista on näköradio).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesarista on moneksi ja kyllähän minä sitten ilmoitan kun sarjan ensimmäisen osan aika tulee. Jos on vaikeuksia löytää tv niin sun täytyy pyytää Isoa J:tä hommaamaan tarpeeksi iso, vaikkapa sellainen 80" tuumainen rännäri (olisi taas kyläläisillä puhuttavaa) :D

   Poista
 6. Nyt on syy katsoa telkkaria ja tarkkaan.Näkis sunkin sitten lopultakin kuvissa.
  On se ihanaa kun tutuissa on edes yksi julkkis :D
  Kevättä odotellen,nythän onkin jo melkein talvi.Kylmää niin pirusti ja vettä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä tiedä onko tuo sarja oikeasti mikään katsomisen arvoinen vaikka on tavallaan dokumentti.
   Kylmää on kylmemmäksi muuttuu enkä minä kesän lapsena pidä siitä yhtään.

   Poista
 7. Tää on pakko katsoa ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa että sarjaa tehdessä ajattelin aika paljon teikäläistä ja koitin sitten poseerata siihen malliin ;D

   Poista
 8. Salakuvaaja! Millon oot ottanu ton vartalokuvan musta??? (ylin kuva) Ja vielä nettiin laitoit. Sie häppee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se rakas Rouva L on niin, että se kuva on vähän helvetin kaukana teikäläisestä jolla on kurvit ja paikat kohdillaan.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...