tiistai 3. syyskuuta 2013

Näin it-alan naiset puhuvat rakastelemisesta ammattikielellä

Pääsin eilen kuuntelemaan kuinka kaksi varsin kaunista ja naispuolista it-alan naarasta keskusteli miehistään ja lähempi korvani venyttäminen (en ole juurikaan utelias) paljasti keskustelun aiheeksi rakastelemisen. Naiset olivat about 45 tai vähän yli ja täytyy sanoa että mitä suuremmassa määrin omistautuneita työlleen, vai mitä mieltä olette keskustelun kulusta (nimet autenttisia koska meikäläisellä ei kerrassaan ole mitään häpyä):

- Mites teillä?

- No enpä tiedä, Kake ei enää välitä sisäänkirjautumisesta yhtään vaan ohittaa sen kokonaan ja asentuu saman tien.

- Meillä on sama juttu ja sitten se on sitä pelkkää autorunia alusta loppuun,lisäksi saan kärsiä sen omituisesta yhteydestä sillä data tulee niin sukkelaan etten ehdi ollenkaan mukaan ja kun pyytää lisää liitetiedostoja niin voi vittu se latautuminen kestää heti kauan. Kaiken lisäksi Artsin selän takia sen virkistystaajuus on ihan perseestä ja touhu on niin tahmeaa ettei mitään rajaa, viimeksikin otti pannuun sen verran että tempaisin kirjan esiin ja lukaisin sen siinä samalla kun tämä yrittää äheltää sen ethernet-kaapelinsa kanssa.Täytyy kyllä myöntää että Sota ja Rauha on melkoinen teos, mukaansa tempaava ja muutenkin hyvin kirjoitettu.

- Asiasta viidenteen, mulla on epäilys että Kake on käynyt vieraissa, sillä viime päivityksemme jälkeen mun usb-lävessä on tuntunut olevan jokin virus. Toivottavasti ei kuitenkaan mikään isompi ja kurjempi haittaohjelma sillä mua ei tosiaankaan huvita olla sen gynen edessä jalat leväällään.

Teko-usb josta jokainen nuori mies haaveilee.


- Ai kauheeta - ootko koittanut CC:tä, Nortonia tai Defenderiä? Niitähän saa nykyään ostettua melko huomaamattomasti ja mulla on terveyskeskuksessa yks tukihenkilö ja mä voin pyytää sen tuomaan sulle jonkin antivirusohjelman.

- Kiitti muttei tartte, voihan olla että usbi reistaa muuten vaan mutta on kyllä kurjaa istua koko päivä kun muistikamman pintaa viiltää niin pirusti.

- Joo mä tiedän, arvaa kun Artsi imuroi tiedostoja mun pikku cd-asemastani – jonka se muuten osaa tosi taitavasti – niin lukija oli kyllä niin hellänä ettei istumisesta meinannut tulla mitään. Kaiken lisäksi mun memory oli sen verran herkässä että mä pelkäsin wikileaksien näkyvän työtuolilla koska sen yön muisteleminen aiheutti tietovuotoja vielä seuraavana päivänäkin.

- Älä hei viitti puhua tai mun on lähdettävä leikkimään sen ulkoisen muistin kanssa jonka ostin viime kuussa.

Hilpeän  näköinen ulkoinen muisti joka ei suinkaan morjesta, vaan sivulla olevilla kahvoilla on aivan muu tarkoitus. Koska Luostarissa käy nuorempaakin väkeä, niin sanottakoon vaikka että kahvat helpottavat tämän mainion laitteen asentamista koneeseen.


- Vau, millainen se on?

- Palttiarallaa kakskytsenttiä pitkä ja sanonpa että voi kortinlukija kuinka se tuntuu emolevyssä asti.

- Hitsi, pitäisköhän meikiksenkin ostaa sellainen kun se äijän latautuminen kestää niin kauan?

- Osta vaan mutta muistathan sitten että myös Kake on ohjelmistopuolella niin homma – kuten meillä kävi – lipsahtaa helposti back up:in puolelle. En tiedä mikä Artsia siinä kiihottaa kun tiedostoja ajetaan kahden eri portin kautta mutta aina se sanoo että kaiva hani se lisämuisti esiin, mä haluan nähdä kun sä asennat sen.

- Hitto mutta toihan kuulostaa ihan Dark webin touhulta (hillitöntä kiherrystä).

- Eiköhän tosiaan mennä takaisin töihin ennen kuin tässä tosiaan tarvitsee soittaa äijälle että mites olis pienet live up date:t kun täällä päässä kone huutaa päivityksiä.

Tämän jälkeen kottaraiset lähtivät astelemaan kepein askelin poispäin ja tällä hetkellä ei ole tiedossa, menivätkö he päivittämään konettaan vai takaisin työmaalleen. Minä taasen jäin tuttuun tapaani hämmästyneenä ja järkyttyneenä paikoilleni huojumaan, ajatellen että mitähän nuo olisivat tuumanneet meikäläisen onnettomasta mokkulasta ja sen tiedonsiirrosta. Nimittäin tunsin suurta sympatiaa Artsia kohtaan sillä minun tiedostoni lähtee pakattuna ja noin tuhannen gigan siirtonopeudella. Pahat kielet voisivat väittää että niin nopea toiminta ei ole mahdollista kuin 9 G – verkossa vaikkei sitä ole vielä kehiteltykään. Uutta postia saakin sitten odotella hyvän tovin ja veikkaanpa että hitaimmatkin lukijat ehtisivät lukea Maailma Sodassa – kirjasarjan sekä etu – että takaperin ja vieläpä kolmella eri kielellä. Enkä myöskään nyt oikein tiedä kannattaako siitä olla huolissaan jos usb-läpeä vähän kaihertaa, sillä eilen istuin katon harjalla (liittyen projektiin, en kai minä saatana siellä huvikseni istuskele) koko päivän ja voin sanoa että nyt molemmat mokkulan juuresta roikkuvat prosessorimötikät vilkuttavat vikatilaa siihen malliin ettei eteensä tahdo nähdä kun silmissä sumenee. Niin että hyvät humpat vaan sille toiselle kottaraiselle, sinä et kuule tiedä kivusta mitään.

Lyhyestä virsi kaunis eli kohta on taas mentävä, kunhan ensin käyn faksihuoneessa lähettämässä melko tukevan postin eteenpäin kun se on tuolla ryteikössä niin veemäistä hommaa, ei ole aina paperia ja kaiken lisäksi ne tuhannet hirvikärpäset yrittävät tunkea väkisin HDMI-lävestä sisään. Ei kai tähän muuta lisättävää ole kuin että pitäkäähän tietovuodot aisoissa ja mokkuloiden antennit piilossa niin hyvä tulee, töiden jälkeen sitten voittekin riehua niin paljon kuin jaksatte.

Hyvää tiistaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


20 kommenttia:

 1. Meikä vaan joutuu etsimään jonkin vapaan koneen esim. kirjastosta ja käyttämään siihen 15 minuuttia - niistä suojauksista siis ei ole tietoa :) Torrentista löytyy, Torlauta on käytössä ja IP-osoite on aina muutettavissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Minähän en tietotekniikasta tiedä höykäsen pöläystä joten mainitsemasi Torrentit ja varsinkin Torlauta menivät yli kuin Vaasan kone. Mitähän ne muuten mahtavat olla, sillä jostain olen kyllä lukenut/kuullut torrentista mutta ei mitään tajua ko. asiasta.

   Poista
 2. Akkojen keskustelu kuulosti kyllä enemmän mikrotukihenkilöiden kotimiesten vertailulta kuin IT-alan seks.. ammattislangilta.

  Mun läppärissä on USB-portit aina täynnä: inhoan noita siveltäviä hiiriä, pitää olla oikein kunnon motikka, että lähtee sorminärräryys liikkeele, ah, voih. Entäs tuo läppärin ruutu, se on niin onnettoman pieni, että pitää pyllisty.. siis kumartua sen ääreen lukulasit päässä, joten käytän toisen pöytäkoneen vanhaa isoa näyttöä lisänä. Kaikki pitää olla isoa, kaunista (resoluutio just eikä melkein) ja suurta! Ja sitten vaan vauhtiin, jes !!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten sainkin hyvän aiheen, IT-alan ammattislangista voisin joskus kirjoitella. 30 vuotta tuli harjoiteltua;)

   Poista
  2. No kirjoita ihmeessä mutta kiitos selvennyksineen koska olisi tälläisen asioista tietämättömänkin hieno kuulla kaikista ihmejutuista (yläkerran Torlauta esimerkiksi).

   Poista
 3. Varo hirvikärpäsiä, kuin just jutu yhdestä joka oli asustellut miehen korvassa pari päivää. Yäääks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi helvetti sentään ja herää kysymys, eikö se äijä käynyt pesulla tai muuten havainnut mitään? Luulisi sellaisen jonkun verran liikehtivän mutta maailma on omituisia juttuja täynnä ja kaikki on mahdollista.

   Poista
 4. Ei, ei, ei, minkä teit!!!! Tästä lähtien joka kerta kun mä joudun "harrastamaan tietokoneilua", mä muistan vaan ton Usb-läven... Miten sä ajattelit, että mä selitän sen, kun kesken kaiken pääsee röhönauru????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on pelkästään hyvä mielenhallintatreeni, joka kerta alat hokemaan (siis mielessäsi) mantraa: "Nyt ei saa usbeilla, nyt ei saa usbeilla" :D

   Poista
 5. En minä muusta tiedä, mutta kokemukseni mukaan nuo ethernetkaapelit on kyllä melkoisia kapistuksia. Joutuu rusauttamaan ihan kunnolla siitä juuresta, että irtaantuu joko sieltä seinästä tai sitten masiinasta. Mutta onneksi tuli hankittua heti kerralla tarpeeksi pitkä, niin voin olla missä tahansa huoneessa halutessani huvitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ninka rakas,olenaina tiennyt että sulla on oikea ote asioihin enkä nytkään pettynyt: Juuresta kiinni ja kunnon rusautus :D :D

   Poista
 6. Asiakas tarvitsi apua uuden ohjelman asennuksessa, joten tukihenkilö neuvoi häntä ottamaan yhteyttä lähimpään Munapäähän (EggHead). Asiakas kertoi myöhemmin saaneensa apua tuntemiltaan guruilta. Kertoessaan, että Munapää on ATK-liikeketju, sanoi asiakas luulleensa tukihenkilön tarkoittaneen tietokonenörttejä.

  Tukihenkilö sai soiton raivostuneelta asiakkaalta, jonka tietokone oi haukkunut häntä pahaksi ja invalidiksi. Tukihenkilö joutui selittämään, ettei tietokoneen ilmoituksia "Bad command" ja "Invalid file name" pitäisi ottaa henkilökohtaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Nämä pelastivat tämän päivän! Kiitos! :D :D

   Poista
 7. Sota ja rauha, hmmm... Saisinkohan sen ladattua e-kirjana iPadiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin näin mutta haluaisinkin kysyä että ihanko lukukokemus mielessä vai jotain muuta...? ;D

   Poista
 8. Ylhäisyytensä on unohtanut minut. Olen ja olin uskollinen palvelijanne. Annan teille yhden mahdollisuuden rauhan sopimiseen. Jos kommentia ei ilmesty tulevan päivän sarastuksen aikaan, lähetän rakkaat lohikäärmeni luostariinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole rakas Mañana, vaan ihan oikeasti olen ollut aivan helvetin kiireinen ja myös todella huonossa hapessa. Nöyrimmät anteeksipyyntöni kuitenkin.

   Poista
 9. Okei, lohikäärmeeni pysyvät häkeissään. Kiitos vastauksestasi. Toivotan sinulle parempaa happea ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja koitahan sinäkin pitää itsestäsi huoli eli kevyitä polkuja <3

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...