maanantai 23. syyskuuta 2013

Opastus Socras Alimar:in hämäriin luoliin

Kertaus on opintojen äiti sanoi kappalainen kun Koposen ämmää kastemaljakolla kopautti eli asiaa Socras Alimar:ista. Katsokaas kun se nyt on sellainen juttu että tämä Luostarin lukulista on siirretty sinne monien syiden summana (sivun nopeampi latautuminen ja tulevat muutokset). Tästä on keskusteltu aikaisemminkin ja tälle siirrolle myös annettiin siunaus silloin taannoisissa keskusteluissa mutta nyt on käynyt selväksi että sen lukulistan löytymisen kanssa on hieman hankaluutta joten selvitän  asian laakista. Niin paljon teitä teitä rakastan että menin ja latasin Skitch:in uudelleen koneelle vaikka  poistin sen tuossa taannoin kun eipä sitä ihan joka päivä tarvi mutta asiaan:

Kun Luostarin ovet aukeavat eli sivu latautuu, niin ylimpänähän on Luostarin nimi kuvauksellisine toimintaperiaatteineen ja sen alla komeilette te, oi rakas seurakuntani ja sitten!, sitten lukee isommalla tekstillä että Socras Alimar -  Luostarin kääröt ja heti tämän otsakkeen alla on pienemmällä Socras Alimar, edessään pieni piste. Tätä Socras Alimar:ia klikkaamalla koko kääröjen komeus elikkäs lukulista avautuu aivan uudelle välilehdelle ja sitä ompi helppo lukea, tai no ainakin siellä oli eilen käynyt kulkijoita (ja erinäisiä tahoja) lueskelemassa näitä teidän kirjoituksianne. Tähän oheen lättään kuvan joka selittää enemmän kuin nämä meikäläisen tuhannen turhat höpinät. Lyhyesti sanottuna lukulista löytyy päivän tekstin otsikon ja päivämäärän yläpuolelta.Näin, nyt se on selvitetty ja tässä tulee vähän perkeleen kiire kun pitäisi olla jo 09.00 aivan toisaalla joten tämä jää tälläiseksi lyhyeksi infoksi mutta palaan Luostariin mitä todennäköisimmin puolen päivän aikaan ellen aikaisemminkin, jolloin sitten on vuorossa päivän varsinainen teksti joka käsittelee...Hyvää maanataista aamua teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

Ps. Mulla on rusinoita korvassa, syytä en tiedä mutta näin on taas käynyt.

23 kommenttia:

 1. Remo-wax auttaa rusinoihin korvassa, mutta jos ne on rumbarusinoita, niihin ei auta mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat aivan oikeita, SunMaid-merkkisiä enkä todellakaan tiedä mistä ne sinne joutuivat. Tosin viime viikolla otsaani oli teipattu pitkiä spagetteja aika nivaska ja vaimo kiistää syyllistyneensä moiseen joten ehkäpä räyhähengillä on menossa jonkinlaiset ruokaviikot - mene ja tiedä. Tai sitten olen seonnut lopulliseti.

   Poista
 2. Kattelin lukulistaa ja taitaa siellä olla muutama nukkuvakin mukana,kun viimeinen päivitys on neljän vuoden takaa.Ei saa häiritä nukkuvaa :D

  Oi elämä,sinnekö ne mun rusina sitten katosi,kun illalla söin sohvalla rusinoita ja ne katsoi jonnekin kädestäni.
  Voi kauheeta kun oon pahoillani taas kerran.Sori,sori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siellä niitä vanhoja jotka on joskus tullut laitettua listalle ja nyt kun vaihdoin koko listan, niin myös ne aikanaan poistetut ilmestyivät takaisin.

   Mitä ihmettä, en kait minä teillä ole käynyt..? Ei, kyllä näille rusinoille täytyy olla jokin toinen selitys ;D

   Poista
 3. Hieno käärösivu! Ja sitä myöten ei taas pääse koneelta irti, ei sitten millään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, tosin se muuttui hieman tänään.

   Poista
 4. Oikein hyvä tuo oma blogi kääröille!

  Saako vienosti esittää yhden toiveen/ehdotuksen? Jos se vielä tuosta klikkaamalla aukeaisi ihan omaan ikkunaan, niin ei lentäisi pihalle Luostarista (josta sinne on on siis mennyt) kun sulkee lähtiessään kääröblogista ikkunan, vaikkapa vahingossa, kuten äsken itselleni kävi. Nyt ne on samassa ja selkeutuvat molemmat jos sulkee ikkunan.

  Että tämmösiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sulkeutuvat... hitto näitä kirjoitusvirheitä.

   Mutta idean varmaan ymmärsit vaikka selitin huonosti?!?

   Poista
  2. Ymmärsin toki mutta valittaen totean etten voi pyyntöösi vastata sillä näitä ladattuja blogipohjia ei saa (tai en minä ainakaan) muokattua niinkuin pitäisi tai haluaisi. Itseasiassa tuossa Socras Alimar-linkin kohdalla on kolme gadgettia "päällekkäin" eli sivut, jäsenistö ja lukulista. Puoliksi tuurilla ja puoliksi "pakottamalla" sain kaikki näkyviin puolen tunnin yrittämisen jälkeen sillä ne eivät asetu päällekkäin samaan tapaan kuin bloggerin tarjoamissa valmiissa pohjissa. Toki voin laittaa Luostariin johtavan linkin lukulistan puolelle tai sitten on selaimen "edellinen" - nuolella pakitettava tai säädettävä selaimen asetuksia päästääkseen takaisin Luostariin. Olen pahoillani.

   Poista
  3. Eipä mitään, kelpaa hyvin näinkin.

   Poista
 5. Mä jo tipahdin kärryiltä ja jäin kääröittä, mutta täytyy tulla vetrein aivoin uudellen .Tänään kapasiteetti on käytetty taas yhteen koulutukseen ja uuden asian omaksumiseen sekä ...köh köh... kouluttajan kuolaamiseen ja flirttailuun, slurpsQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on sulla ollut mielenkiintoinen koulutuspäivä? :D
   Hyvä niin ja ehtiihän näihin juttuihin perehtymään sitten myöhemminkin.

   Poista
 6. GOOD STUFF-otsikon alla toi eka linkki ei toimi.

  *narisee jatkuvasti jostain, anteeksi*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa narista ja tuo paska linkkilista on yksi murheenkryyni sillä mulla on siellä kuusi linkkiä joista saa kerralla näkymään vain kolme ja nyt hukkui se blograting:in linkki kokonaan ja tilalle tuli 7searchin linkki. Olen tästäkin pahoillani.

   Poista
  2. Kyllä siitä sen osoitteen sai poimittua...
   Mutta nää on tällaisia, työläitä, sanoisin. Sinä se jaksat.
   *Nostaa hattua*

   Poista
  3. Joo, täytyy paneutua nohin linkkeihin paremmalla aikaa. Monen mielestä ne on turhia mutta niistä on hyötyä...

   Poista
 7. Olisko mahdollista saada vähän vaaleammalle pohjalle sitä tekstiä, kun mun hämäräsokeus iskee päälle, enkä näe kerrassaan mitään. Lähinnä kärpäsen kakkaa ja matoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahdollista ja pyyntöösi on vastattu sillä vaihdoin sen miltei valkoiseksi sillä et ole ainoa joka kärsii näköön liittyvistä ongelmista. Kyseessä ei siis ole mikään "No vittu vedetään sitten valkoiseksi koko paska " - juttu, vaan se on tehty helpottamaan kaikkia lukulistaa selailevia ajatellen.

   Poista
 8. Rakas Apotti. Kaikella kunnioituksella, mutta oletko varma, että se korvassa oleva on rusina?? Kun mulla tuli heti mieleen ai....van jotain muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että mun aivot olisivat a) rusinan kokoiset ja b) valahteneet korvaan, Voi kiitos, eipä mua taas olekaan hetkeen näin kauniisti muistettu * lyyhistyy nyyhkyttävänä rauniokasana nurkkaan*

   Poista
 9. Oih, nöyrin anteeksipyyntöni. Miten koskaan alamainen nunna voikaan tämän epähuomiossa (äänet käski) lipsahtaneen lausahduksen korvata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä rakas höpise, eihän tuo nyt ollut edes kunnon rienaus :D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...