sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Virkattu kurkun/pampun/kolehdin kantoteline (josta piti tulla patalappu)

Yllätyin itsekin näistä lähes jumalallista tasoa olevista virkkaustaidoistani jotka nyttemmin – kiitos sähköpostilla suoritetun markkinoinnin – ovat saaneet laajaa kiinnostusta ympäri maailmaa. Tämä hieno virkkaustyöni on työnimeltään ”Ei saatana mikä törö” mutta kutsun sitä tuttavallisemmin rutuksi. Niiden ihmisten suusta, jotka tuon tavalliselle järjelle ymmärtämättömän tekeleen ovat nähneet, olen kuullut myös sellaisia nimiä kuin ”mykerrys”, mikä helvetin syherö tuo on” ja ”taas meni matonkudetta hukkaan”. Nämä innovatiiviset nimet kannustavat minua jatkamaan työtä joka tällä hetkellä on pahasti vaiheessa kun viime keskiviikkona naksahti tuo niska eikä mistään tule oikein mitään.

Siinä se on: vuosisadan ja samalla koko virkkaushistorian mystisin syherö

Enivei, ruttu niittää mainetta ja mm. poliisi oli erittäin kiinnostunut tästä virkkaustyön helmestä. Heidän varustepuolen suunnitteluryhmän kanssa tehdyn kehitystyön kanssa poliisille valmistuu vuoteen 2017 mennessä noin parisen tuhatta pampun tuppea – lempinimeltään Patu (hei, oks sulla patu mukana!). Muutkin tuote-esittelijät suorastaan tappelevat rutusta sillä kaikki imurikauppiaista (putkivyö) vihannespuolen tyyppeihin (juurikin cucumber container) haluaisivat tämän itselleen. Jopa NASA:lta tuli positiivista palautetta ja he kertoivat pitkässä raportissaan että mikäli heillä olisi ollut aikoinaan käytössä tämä virkattu haasio, niin kuuhun olisi menty jo 1800-luvulla. Aika rankasti sanottu mutta kyllähän tuo sen verran kätevä esim. avaruuskävelyllä on etten yhtään epäile heidän väitettään.

Paholaisen suolikäärö ja siitä syntynyt poikanen

Pari sanaa synnytystuskista; kuvissa oleva evoluutioversio on kuudeskymmenes toinen (valehtelematta, olen laskenut ne) ja sen kohdalla päätin etten enää pura vaan annan tötterön kasvaa niin kauan kuin tuota paholaisen suolta elikkäs matonkudetta riittää. Ja sitähän riittää sillä pikainen laskutoimitus antoi tulokseksi 144 metriä mikä saa tilanteen näyttämään siltä, että myös Suomen seiväshyppääjillä on seuraavissa olympialaisissa aivan uudet syherötötteröt niiden pitkien keppiensä suojana. Lähes jokainen näistä Suomen ilmaston raiskaamista nakeistani on halvaantunut tai ainakin jäykistynyt siihen malliin että pikku peppuni pyyhkiminenkin saa jo rivoja piirteitä (ei kuulkaa ole helppoa) ja siksipä en voi käyttää esim. tavoilleni uskollista kyykkykakkaa mikä muuten on täällä ryteikössä varsin yleinen tapa. Johan siinä saattaisi syntyä puheita että tyyliin että ”näittekö, taas se hullu oli sormella tossa ojan reunalla!”. Niin, ihmiset ovat sairaita ja heillä on sairas mielikuvitus koska minun mielestäni pitäisi pystyä erottamaan runkkari ja virkkari toisistaan melko helposti.

Jouluinen innovaatio kunhan löytyisi paksumpia kynttilöitä

Vaimoni, joka on hytkynyt katsellessaan tämän taideteoksen syntyä, loihe lausumaan jossain vaiheessa silmukoidn lisäämisestä ja olenhan minä niitä lisännytkin - yksi per kierros. Sen sijaan en menisi takuuseen ettenkö ole oikonut survaistessani virkkuukoukun tähän krokotiilin panssaria vastaavaan tekeleeseen ja näin mitätöinyt tekemäni lisäykset. Käsittääkseni tuo törörakenne ei muuten ole mahdollinen. Tai sitten se johtuu naisellista otetta riuskemmasta silmukoiden kiristyksestä (kaksi sormea välttynyt juuri ja juuri kuoliolta) jota ryydittävät ilmoille sinkoilleet perkeleet ja lähes rankkasateen omaisesti lentävä tuskanhiki – mene ja tiedä. Joka tapauksessa tämä verenpunainen ja minut nyyhkyttäväksi rauniokasaksi saanut pötkö on niin rakas, että jatkan sen kehitystyötä hamaan hautaani asti vaikka se tietäisi avioeroa tai sormieni lopullista jäykistymistä. Hetikin tuli mieleeni että kun Luostarissa on monia valokuvausta harrastavia seurakuntalaisia, niin taidanpa väsätä heille objektiivien suojukset. Kunhan kallis objektiivi on sujauttettu OBSU:un (Objektiivi Sukka) niin sen voi heittää vaikka kiveliöön ja taatusti kestää. Molemmista päistä auki oleva ja vihreällä matonkuteella virkattu mykerrys on mitä parhain apuväline lintubongareille sillä enää ei typerä auringon valo heijastu objektiivin kirkkaasta pinnasta ja karkota kuvattavaa böördiä hevon vittuun, vaan palkitsee sen paikoillaan kököttämisen hienoilla ja värikkäillä otoksilla.

Ei mene kauaa kun Gordon Ramsayn vyötäröllä roikkuu tälläinen cucumber container. Muutama tuskaisa kierros ja containeriin voi sujauttaa kokonaisen cucumberin kuvassa esiintyvän jämän sijaan.


Taidan muuten olla niin ilkeä ihminen ja romahduttaa muovikassiteollisuuden tekemällä rutusta ns. Giant-version josta tulee sellainen kaupakassi ettei se pelkästään kestä isältä pojalle, vaan siitä saavat tulevien vuosituhansien arkeologitkin todella oivan väskyn luunpalastensa kanniskeluun sen antimaatumattomien (← hieno synonyymi kompostoitumattomalle) ominaisuuksien vuoksi. * Soittaa museovirastoon ja kansainvälisille hautakumpujen rapsuttelijoille*
Se siitä ruttusesta (oiva mulkeroisen lämmitin villalangasta tehtynä – toim. epähuom.) mutta kuten kuvista voitte päätellä, niin siitä on moneksi ja jos esimerkiksi hevosihmiset tarvitsevat polvisuojia vaimitänenytoli hevosilleen, niin kyllä minä virkkaan vaikka minkälaiset säärystimet.

Siiten muihin asioihin: kuten olette huomanneet niin Luostarissa on pyhistä lupauksista huolimatta palattu vanhaan ja siihen johtaneita syitä olivat mm. kommalaatikon käyttämisen hankaluus ja pohjan muokkaamisen suuret vaikeudet. Näillä mennään ja kehitystyötä tapahtuu vielä jonkin verran varmaankin tänään kunhan saan nämä kotihommat kondikseen. Uudistuksia odotellessa voitte käväistä täällä sillä tätä arvokasta tietoa jakavaa blogia pitää suomalainen mies josta en huutele enempää, vaan saatte käydä katsomassa itse mutta sen sanon että blogi on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Linkki löytyy myös oikeanpuoleisen seinän yläosasta.
Näin, nyt mun täytyy päästää rakas vaimoni koneelle ja itse lähden tästä raatamaan niinkuin meidän miesten on tehtävä myös silloinkin kun naiset vaan olla möllöttävät mutta sitä samaahan se on ollut jo luomiskertomuksen alusta asti joten eipä siinä mitään. * Kaivaa poteroa missä yrittää pukea rutusta valmistettua haarniskaa ylleen *

Mitä parhainta sunnuntaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat – me tapaamme vielä tänään.32 kommenttia:

 1. Voi ei, ruttu on suloinen!

  Suloista sunnuntaita luostariin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruttu on kaikkea muuta kuin suloinen sillä se on kirottu syherö :D

   Suloista sunnuntaita sinullekin sinne Majalle!

   Poista
 2. Noi linkit vois laittaa aukeamaan uudessa ikkunassa, niin muistas, mistä lähti liikkeelle. ja se oli jonkun hakkerin sivu! Mihin tää maailma oikeen mennee. Kivan kikkelinlämmittimen oot tehny. Mittojen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne voisi jos osaisi mutta eikös sen saa selaimen omista asetuksistakin?
   Blaah se mikään hakkerin sivu ole vaikka koodin muokkaamisesta on kyse ja mitä kikkelinlämmittimeen tulee, sen tekeminen mittojen mukaan vaatisi nanotekniikassa käytettäviä työkaluja.

   Poista
 3. Todella monikäyttöinen! Saako noita jo tilata eri väreissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevaisuudessa sitten koska olen nyt niin pahasti vaiheessa tuon patalappuni kanssa etten voi ottaa töitä vastaan yhtään enempää. Ilmoittelen kyllä sitten kun se aika tulee.

   Poista
 4. Tilaan yhden jään värisen (jääkädelle) kunhan otan mitat (*juoksee miehensä perässä mittanauha kädessä*).

  VastaaPoista
 5. Aivan upea törö! Sulle kävi niinku mullekin usein; työ muuttuukin tehdessä ihan eriksi kuin oli alunperin tarkoitus :) Mutta hatunheitto sille, että hommaan ryhdyit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän siinä pääsi käymään enkä ole ollenkaan varma mikä lopullisesta versiosta valmistuu kun tuo tuntuu elävän omaa elämäänsä :)

   Poista
 6. Hiiri kissalle nuttua ompeli... ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Simpukka, minä sulle nutut näytän..! ;D

   Poista
 7. Hauska ja monikäyttöinen,ööh,se on minustakin penislämmitin.
  Ei sovi naiselle jääkalikkaa tarjoilla ,voi tulla äkkilähto Siperiaan muuten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Ritva, ei tuollaisia saa pyhänä miettiä...:P

   Poista
  2. No,millos sitten jos ei pyhänä saa ajatella miehiä silleen...:D

   Poista
  3. Kaikkina muina päivinä ja pyhänäkin heti kirkonmenojen jälkeen ;D

   Poista
  4. Selvä, minä kun ajattelin että vastaat että pimeessä peitonalla vaan :D

   Poista
  5. No ei kai niin vanhoillista meininkiä...:D

   Poista
 8. Hyi noita naisia! Mulla ei ainakaan tullut mieleen mitään muuta kuin k....kurkku, koska mä en ikinä ajattele mitään kaksi- tai edes kolmimielisiä, en! Joten: kiva Ramsayn uusi kalupakki!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta ja sinua sitten pitää minun uskoman? Mo olethan sinä kiltti - ainakin mitä olen seuranut sun ja Puolinaisen keskusteluja joista on suorastaan hehkunut se teidän harras mielenne ;D

   Poista
 9. Katoin että kalukukkaroahan se siinä väsää. Ei kyllä mikään ole pyhää kun täälläkin käsitöitä vaan esitellään. Jaa ruokaohjeita alat jakelemaan muutakin kuin sitä ikimuistoista taikinaa ja ruskeeta kastia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules! Se on hieno patalappu eikä sitä pidä rienattaman!
   Minen mitään ruokaohjeita ala jakelemaan koska veden keittäminenkin tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia ;D

   Poista
 10. Ihmekkös kun kalukukkaroa tarvitset, jos siellä alasti lettuja paistat...
  Kauhtana päälle (edes) sunnuntaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo mikään kalukukkaro ole ja sitäpaitsi minä en paista lättyjä vaikka mieli on tehnyt koko päivän sillä tuo selkä ei anna seisoskella hellan vieressä. Kurjaa koska niistä lätyistä on kehittynyt pakkomielle tämän pitkän päivän aikana.

   Kauhtanaa en laita koska sunnuntaisin pidetään mustia boksereita :P

   Poista
 11. Käväsin äsken Luostarissa explorerilla ja sepä ei näyttänyt jäsenistöä sen paremmin Luoatarin radion kuvakkeitakaan vaikka kuinka räpläsin asetuksia. Tavan paska selain etten sanoisi (varsinkin tälläisen taitamattoman käsissä).

  VastaaPoista
 12. Siippimöt tykkää mutta eivät ne tuohon ansaan mene, menevät läpi tiuhemmastakin seulasta. Prototyyppi on hieno kuitenkin, ehkä sitä vois kehitellä hiukan, liisteröidä vaikka tai tärkätä perunajauhoilla. yöterkuin K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai vielä liisteröidä...hmm..liisterin sekaan hiukan demaxia niin siitähän tulisi vettä kestävä kukkamaljakko! Jumaliste, täytyykin kokeilla ;D
   Pusuja K, se on aina niin mukava nähdä teikäläistä.

   Poista
 13. Sä olet haksahtanut käsitöihin!!! Enkä tarkota nyt taskubiljardia. :D
  Vinkki. Laita niin monta kruunukynttilää pystyyn tuohon pottiin ku mahtuu. Pysyy kyndelit pystyssä kuin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyrit! Aivan oikein mutta en ole vinksahtanut vaan oli pakko näyttää että taipuu se virkkuukoukku näissäkin nakeissa. Lopputulos ei ole sitä mitä odotin mutta parempi kuin ei mitään.

   Vai vielä taskubiljardia....

   Poista
 14. Hieno on! Minäkin opettelin eilenissä uudestaan virkkailemaan, vähän samannäköistä jälkeä syntyi.

  Seiväshyppääjät ja syheröt aiheuttivat mielenkiintoisia mielikuvia täällä päin Luostaria.. Pitäisi lienee nukkua joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä jos virkkaaman olet alkanut sillä se on kehittävä harrastus tai ainakin meikäläinen on oppinut noitumaan tasolla 67 jota pidin lähes saavuttamattomana :D

   Ahaa, seipäät ja syheröt...retuuta humanoidia? :)

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...