lauantai 5. lokakuuta 2013

Luostariin on asennettu DISQUS - se joka vie kommentoinnin aivan uudelle tasolle!

Oi kyllä! Se on täällä – tuo mahtava ja koukuttava kommentti -systeemi nimeltään DISQUS. Siitä erinomainen että se mahdollistaa kuvien lisäämisen kommentteihin, kommenttien jakamisen eri puolille netin syövereitä, kommentteja voi äänestään pikku hakasista joko ylös tai alas ja paljon muuta! Tämä kommenttisysteemi löytyy heti ”You might also like”- linkkien alapuolelta ja teksin tunnisteiden oikealta puolelta missä lukee comments. Tuon sanan edessä on tietysti sen hetkisten kommenttien määrää ilmoittava numero. Kun klikkaat tuota comments-linkkiä, alkaa samaisten tekstin tunnisteiden ja profiilini alapuolella pyöriä tyylitelty puhekupla ja varsinainen kommaloota aukeaa mahdollistaen kommentoinnin. Itse kommentointi vaatii ensimmäisellä kerralla kirjautumisen ja sen voit tehdä joko Disquksen, Facen,Twitterin tai Googlen (ei ole +) tileilläsi. Ja mikä parasta, kommentoitaessa ei koko saatanan sivu lataudu uudestaan (Luostarissa kun on nunnien vaatimuksesta upotetut kommentit) vaan Disqus hurisee hiljaa itsekseen. On muuten heti helvetin hyvä juttu sillä vastattaessa moneen kommenttiin on tuo ajansäästö huomattava kun ei tarvitse katsella ja odotella sitä sivun latautumista (kyllä, minulla on todella hidas prepaid-yhteys). Sanottakoon että systeemi tukee useimpia selaimia mutta jouduin vaihtamaan käyttämäni Operan Chromeen sillä O:lla tämä ei näy. Ainakin IE, Chrome ja Tulikettu olivat tuettujen listalla.

Tälläinen mutta tyyliteltympi, harmaa kuvake ilmiintyy comments-linkin klikkaamisen jälkeen.

Koska asensin systeemin vasta eilen ja sain sen valmiiksi melko myöhään, ovat vanhat kommentit vastaamatta ja sekaisin siten, että vastaukseni teidän kommentteihin ovat näköjään ensin ja sen jälkeen tulevat teidän kommenttinne. Pahoitteluni tästä mutta systeemi suositellaan asennettavaksi siten että se koskee uusia kommentteja ja epäilenpä että syy on tässä mutta jostainhan se on lähdettävä. Eli jatkossa kaikki on järjestyksessä. Kommentoinnin pitäisi onnistua myös ”vieraana” eli anona mutta tätä tekstiä kirjoittaessa en ole ehtinyt sitä kokeilemaan. Ilmeisesti ei onnistu asetuksista huolimatta tai ainakin näin päättelin vilkaistessani Polgan tunti sitten jättämää kommenttia. Tässä nämä pääperiaatteet ja sitten muutama sana systeemistä ja siihen liittyvistä aatoksista.

Okei, Disqus saattaa aluksi tuntua hankalalta käyttää – niinkuin kaikki uudet asiat – mutta ei se ole ja tämä on tullut todistetuksi Polgan, Puskiksen ja Sannan kommenteilla joista kahden viimeksi mainitun kanssa eilen vaihdoinkin ajatuksia uudessa kommalootassa. Sanna muuten laittoi hienoja syksyisiä kuvia jotka näkyvät eilisen tekstin kommenteissa joten käykäähän katsomassa. Sanoin jo eilen että tästä tulee helvetinmoista rutinaa ja tämä lyödään lyttyyn jo alkumetreillä kuten historiallinen taustakuva joka nimettiin Horoksi, WOM jota ei pelattu kun voiton sattuessa olisi joutunut antamaan osoitetietonsa sen hikisen voiton postittamista varten etc. Ei käynyt hiljakkoin ollut uusi blogipohja koska sekään ei miellyttänyt lähinnä kommenttisysteeminsä takia. Olen koittanut olla hyvinkin pitkämielinen ja kuunnella kaikkien toiveita näitten Luostarissa olevien systeemien suhteen mutta mietinkin tässä että onko nyt niin, ettei mitään uutta hyväksytä koska sen käytön joutuu ”opettelemaan” tai se on hieman ”hankalaa”. Eli jämähdetäänkö paikoilleen laiskuuden takia? Tällä en suinkaan halua mollata ketään enkä varsinkaan kun en tiedä mitä te ajattelette tästä koko asiasta ja mun mielestä Sannalla oli terve asenne tässä suhtaumisessa hänen todetessaan systeemin olevan varmaan okei kunhan sitä oppii käyttämään.

Toinen syy miksi näitä ”härpäkkeitä” ilmestyy Luostariin, on tiedon jakaminen ja koska Luostarissa käy suht mukavasti porukkaa niin ehkäpä tästäkin kommenttilootasta joku saa ahaa-elämyksen ja laittaa sen omaan blogiinsa. Netin syövereissähän näitä on mutta Blogspheressä vaeltaessani en ole vielä tälläiseen törmännyt. Ehdolla oli toinenkin mutta en ole onnistunut sitä asentamaan koska englanninkielen taitoni on perseestä ja convertoitua pohjaa liittäessäni (tai korvatessani) se ei yksinkertaisesti asennu vaan vikailmoitusta pukkaa. Minä kun tiedän tuosta html-koodauksesta yhtä paljon kuin Hyrkkös Topi menkoista. Kaksi viikkoa olen sitä tahkonnut pari, kolme tuntia per ilta ja jos puhutaan vitutuskäyrän korkeuksista niin täällä nähtiin jo aikoja sitten Mount Everestin huippu ja nyt alkaa tuo aurinko lämmittämään pipoa suht kuumasti. Tämän Disquksen kanssa ei mennyt ”kuin” kolme päivää koska en saatanan mottipää tajunnut että koko homma oli kiinni pienestä widgetistä joka piti ympätä sivupalkkiin ja tämän johdosta tulinkin miettineeksi seuraavan yön sitä kuinka tyhmä sitä voikaan olla. Enivei, vaikeuksien kautta sosialismiin ja tässä se nyt on, Disqus joka tarjoaa kommentoinnille ihan uudet ulottuvuudet. Tiedänhän minä sen että paskaa lentää silmille tämänkin uudistuksen johdosta mutta systeemi on ja pysyy ainakin viikonlopun - piditte te siitä tai ette – koska haluan kuulla mahdollisimman monta mielipidettä (aika vitun vaikeeta jos ette suostu kommaamaan) ennenkuin teen päätökseni, joka ei kuitenkaan tule automaattisesti olemaan hylkäävä. Nyt on ainakin sellainen fiilis tulevaisuutta ajatellen että ne kommaavat jotka kommaavat ja loput sitten ei ja näillä mennään.

Kuva on mökiltä ja otettu eilen, oli pakko lähteä puhaltamaan välillä kun tuntuu että tämä koodien kanssa tappeleminen vie ennenaikaiseen hautaan.


Itse tarkistan nyt muutaman jutun ja sitten pitää lähteä maailmalle mutta palattuani tulen kyllä katsomaan mitä te olette mieltä tästä jutusta. Älkääkä nyt käsittäkö väärin pärmätystäni vaan koittakaa joskus hypätä näihin meikäläisen saappaisiin sillä en minä näitä uusia juttuja vittuillessani tee tai muutenkaan yritä hankaloittaa teidän elämäänne, vaan tuoda jotain uutta tähän paikalleen jämähtäneeseen Blogsphereen. Niin, ja kiittäkää jumalaanne etten herätä henkiin sivupalkissa vielä uinuvassa tilassa olevia slideshow:ta,videobar:ia ja monia muita välähteleviä juttuja...


Edit klo 10.12: klikatkaapa comments - linkkiä vaikka se näyttää nollaa niin näette miltä  kommalaatikko näyttää ja miten se toimii. Se kommenttien lukumäärää ilmoittava numero ei jostain syystä päivity ja näyttää siksi nollaa. Kyllä siellä niitä kommauksia siis on.


Ps. Kokeile ihmeessä ja kerro käyttökokemuksestasi koska nyt on jokainen mielipide tarpeen. Toisekseen pyydän anteeksi mahdollisia kirjoitusvirheitä koska tässähän tulee näköjään kiire joten tekstin sisältöä en tällä kohtaa ehdi kovin tarkkaan oikolukea.Hyvää lauantaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...