tiistai 15. lokakuuta 2013

Pöytälaatikkokirjailijat huom! Nyt on mahdollista saada julkisuutta niille omille teksteilleen ja vieläpä täysin ilmaiseksi joten älä missaa tilaisuutta!

Nyt olisi mahdollisuus saada sitä omaa ja kauan pöytälaatikossa maannutta tuotantonsa julkiseen levitykseen niin Luostarin radion (via SoundCoud) kautta ja mikä parasta – aivan ilmaiseksi!
Kyllä vaan sillä olen ajatellut tätä Luostarin tulevaisuutta ja siinä ohessa kironnut kun ei aika ole viime aikoina riittänyt yhtään Luostarin radion toimintaan ja se on tavallaan jököttänyt tyhjän panttina. Katsokaas kun sen ylläpito kuitenkin maksaa – tosin vain rapia satasen vuodessa on tämä SoundCloudiin tilitettävä summa mutta kun siihen laskee (ainakin osittain) tämän reilun kolmen kympin kuukausittaisen prepaid – liittymäni kulungit niin johan sitä siinä yhdelle pers'aukiselle onkin, varsinkin kun on lisäksi käytävä tätä totista taistelua täällä Korpimaiden perukoilla.

Niin, ja olisihan se hienoa jos Luostari pystyisi tarjoamaan näiden lääkehuuruisten kääröjen lisäksi erilaisempaakin viihdettä tavalla, joka on Luostarille kunnia-asia silloin kun on kyse muiden ihmisten/tahojen toimittamasta materiaaliasta. Tämä tarkoittaa sekä anonyymiyden että julkaistavan materiaalin ehdottomasta kunnioittamisesta sekä asiallisesta julkaisemisesta koskien niin Luostarin puolella julkaistavaa tai sitten SC:n puolella toimivan Luostarin radion kautta esitettävää materiaalia. Vain ja ainoastaan siinä tapauksessa että oman tuotantonsa julkaisija haluaa nimensä, nimimerkkinsä tahi muun julkisen ja itseensä kohdistuvan viittauksen kuten esim. bloginsa nimen julkaistavan, hänen tulee ilmaista se toimitettavan materiaalin alussa enemmän kuin selväsanaisesti väärinkäsitysten välttämiseksi. Muutoin kaikki julkaistava materiaalia nauttii tätä intimiteettisuojaa joka koskee nimenomaa kirjoittajaa, materiaaliahan voi linkittää ja jakaa sielunsa kyllyydestä mikäli niin haluaa (ja on tietysti toivottavaa että se saa mahdollisimman laajan lukija/kuuntelijakunnan).

Kuten huomaatte, minä Napoleon-tautini riivaamana praataan kuin suuremmankin tuotantoyhtiön dirikka vaikkei ensimmäistäkään juttua ole julkaistu mutta pakkohan tässä on pelisäännöt tuoda julki ettei kenellekään jää epäselväksi miten homma etenee ja toteutetaan. Varsinainen julkaisupuoli toteteutetaan siis Luostarin radion puolella ”kuunnelmana” muutamasta varsin tärkeästä syystä: ensinnäkin sen kautta on jokaisen kirjoittajan ja kuuntelijan helppo seurata tarinansa suosiota mikä näkyy kuuntelukertojen perusteella ja toisekseen, tarinan linkittäminen/jakaminen käy sekä kirjoittajalta/kuuntelijoilta helposti share-namikkaa klikkaamalla (voit linkittää esim. sen omaan blogiisi ja luoda lukijoita koukuttavan jatkokertomuksen - mikäli matskua riittää - tai julkaista näin yksittäiset tarinat). Tässä kohtaa on hyvä palauttaa mieleen että tarinan voi kuunnella Luostarin kauttakin joko pientä pilveä (oik. sivupalkki) klikkaamalla jolloin Luostarin radion aukeaa (omalle välilehdelle) tai sitten nykyisin tuossa ylhäällä olevasta linkistä (tällöin on pysyttävä Luostarissa tai yhteys katkeaa).


Tuo Luostarin radion promopalkki on siirretty sivun yläosaan sen tähden että sen kautta pystyy näkemään uusimman jutun otsikon sekä kuvauksen tarinasta (aukeaa info-nappulaa klikkaamalla) jonka minä teen ladatessani tarinan SC:n puolelle. Samoin sen kuinka monta kertaa tarinaa on kuunneltu eli esityskerrat ja share-namikkahan mahdollistaa levityksen. Kaavailin että jokaista tarinaa pidettäisiin framilla kaksi vuorokautta sen näkyvyyden parantamiseksi ja mahdollisimman laajan levikin edistämiseksi.

Sitten on aika katsoa totuutta silmiin: Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa niin tämäkin perkeleen edistämisjuttu uppoaa samana päivänä kuin se julkaistaankin joten eipäs kiirehditä ja siksipä kysynkin teidän mileipidettänne tästä asiasta. Satun nimittäin tietämään että pelkästään Luostarin porukassa on muutama oikea kirjailija joka makuuttaa hyvää tuotantoaan pöytälaatikossa aivan suotta. Edelleen, toivon kannanottoa myös niiltä lukuisilta matkaajilta jotka käyvät päivittäin Luostarissa koska uskon, että teidän joukostannekin löytyy huikeita tarinan tuottajia ja siksipä olisikin hieno saada materiaalia myös teiltä. Tämä on nyt alkulämmittely/ehdotus ja tällä kertaa niillä mielipiteillä on väliä koska kyse on nimenomaan teistä ja teidän jutuistanne. Materiaalinne saa toimitettaessa/ilmestyessään myös joka päivä ilmestyvän hourailuni alussa asianmukaisen promo-osuuden ja koska liikun täällä nettimaailmassa – kuten oikeassakin elämässä – muuallakin kuin autotallissa, tulen linkittämään parhaat jutut omalla tahollani. Mielestäni tämä on hyvä juttu kaikin puolin ja erityisesti niille, joilla on mahdollisuus kirjoittaa tekstiä eli mikäli olet kotona työttömyyden, sairauden tahi muun syyn takia niin tässä olisi yksi (ja hyödyllinen tapa, ties mitä poikii) saada se päivä kulumaan tai ainakin jonkinmoinen hetki siitä.


Korostettakoon vielä että lähetettävän tarinan tulee olla tarina isolla T:llä eli kenenkään blogipostauksia ei tulla julkaisemaan, samoin kuin ei sairaita, ei perverssejä tekstejä (sen sijaan asiallisesti kirjoitetut eroottiset tarinat ovat tervetulleita), ei tarpeetonta väkivaltaa sisältäviä eikä kenenkään yksityisyyttä/henkilöön kohdistuvia, loukkaavia tekstejä. Runot ovat ok mutta mainittakoon että se teidän herkkätunnelmainen runonne ei ehkä saa sitä parasta julkisuutta näiden äänihuulien läpi kulkeneena sillä minä en tiedä runonlausunnasta mitään (mitä nyt osaan Kalevalan murajabitaksi ja hepreaksi ulkoa mutta se onkin eri juttu). Pallo on nyt teillä, sillä te päätätte aletaanko tätä toimintaa pyörittämään vai ei. Toki en hyljeksi ketään ja vaikka tämä ei (jotenkin olen sen aiemmin kokenut) saisikaan mitään jättisuosiota, niin tulen julkaisemaan minulle lähetetyn materiaalin sillä se on se juttu, mitä tässä ajan takaa eli teidän esiin tuomisenne.

Aasin siltaa pitkin toiseen aiheeseen eli kun lähetätte tekstiä, niin muistakaa (ei välttämätöntä mutta erittäin suotavaa) mainita asiasta kommenttilaatikon puolella,sillä ottaen huomioon lukulistani pituuden ja muut netissä suorittamani ja tähän arkiseen elämään liityvät toiminnot on minun tunnustettava että s-postin hoitaminen jää toisinaan helvetin huonolle tolalle. Juu, useimmat teistä sen ovat huomanneet ja sitä mananneet. * Polvistuu ja pyytää anteeksi *

Se aasin silta on tämä:
Kuinka helvetissä voin vinkata kommalootassa kun sitä ei edes näy ja jos näkyykin, niin kommentti häviää bittiavaruuteen?

Selvennetäänpä asiaa: koska Luostarissa on mainio DISQUKSEN kommaussysteemi (joka muuten kaiken muun hienon ohella mahdollistaa kuvan lähettämisen tekstikentän pientä, vasemmassa alareunassa olevaa kuvaketta klikkaamalla), on sinulla oltava joko IE:n versio 11 tai uudempi (uusimmista en tosin tiedä kun en käytä), Chrome tai Firefox selaimena jotta näet kommenttilaatikon kommentteineen.

Sitten itse kommentointiin:

- klikkaa comments sanaa jonka edessä on numero joka ilmoittaa kommenttien määrän
- kommenttiloota aukeaa kun harmaa rinkula siinä samassa paikassa on pyörinyt muutaman sekunnin
- sitten klikkaat joko ylimpänä olevasta lootasta "lisää kommentti" tai "vastaa" jonkun toisen esittämään kommenttiin
- kirjoita kommentti/vastaus
- kirjaudu joko googlen (sähköposti), twitterin, FB:n tai Disquksen (Disqukseen on luotava tili samoin kuin noihin muihinkin) tiliisi jotta saat kommentin näkymään (kirjautuminen käy niitä tekstikentän lätkiä klikkaamalla ja kyseisen palvelun kirjautumissivu aukeaa)

Eli on oltava jossain em. kirjautuneena ennen kommentin lähettämistä - muuten se ei näy. Pahoittelen jos on tuottanut vaikeutta mutta kyllästyin siihen bloggerin perinteiseen lootaan kun se oli niin ankea. Tässä voi laittaa kuvankin kommenttiin kun klikkaa avoimena olevasta kommenttilaatikosta (tekstin syöttökenttä) sitä pientä kuvaketta vasemmassa alareunassa.

Toivottavasti tästä oli apua ja jos on vielä vaikeuksia niin laittakaa s-postinkautta viestiä niin koitan selventää lisää. Suosittelen tilin avaamista Disqukseen (ei ole sen vaikeampaa kuin mihinkään muuhunkaan juttuun eli palveluun) niin homma (kuten avatarin lisääminen etc.) käy kaikista helpoiten mutta jos et halua, niin pelkällä sähköpostilla kirjautuminen käy kunhan muistat tehdä sen niistä kommenttilaatikon linkeistä ennen kommentin lähettämistä .

Disquksella on mahdollisuus hallinoida omia asetuksiaan aivan samoin kuten muissakin palveluissa mutta kaikki kommnetit ovat silti yhtä tärkeitä eikä sillä ole väliä oletko kirjautuneena s-postiisi tai johonkin edellä mainituista palveluista. Näin, kertaus on opintojen äiti ja rauhoittaa sitä tulenpalavien perkeleiden virtaa Luostarin sähköpostin puolella sillä kun tämä uusi komenntti systeemi julkistettiin, tein selväksi että se vaatii sitä hyvin hyvin pinetä viitseliäisyyttä mikäli haluaa kommentoida/ nähdä mitä täällä löpistään. Osa ohjeista tuli kahteen kertaan sillä kopsasin sen eräästä vastauksesta jonka olen antanut kahdelle perin viehättävälle naiselle.

Sitten omaan valivali-osastoon jossa pyydän teiltä pientä kärsivällisyyttä. En ole unohtanut ketään teistä mutta koska olemme edelleen yhden koneen varassa (vielä noin viikon) eli vaimonikin on päästävä hoitamaan omat juttunsa, on nettiaikani karsiutunut huomattavassa määrin enkä näin ollen pysty käymään joka ilta koko lukulistaani läpi. Lueskelen sitä pomppien mutta pyrin ottamaan kaikki huomioon – joskin pakosta tulee muutaman päivän viiveitä. Iloisiakin uutisia on sillä oma lekurini on palannut sairaslomaltaan ja hänpä soitteli sairaalasta eilen sillä asiakastoimiston likat pitivät lupauksensa asiani kiirehtimisessä (sen vireillä olevan valituksen takia). Uusi aika on 21. päivä ja menen henk.koht. Käymään sillä lekuri sanoi että hän voisi kyllä laittaa B-lausunnon menemään suoraan Torppauspihaan mutta sairaalakäynnin jälkeen lähetettävällä lausunnolla on enemmän painoarvoa. Hän oli myös saanut fys.terapeutin lausunnon joka koski sitä, ettei selkääni jumppauteta sen huonon kunnon vuoksi ja tämähän tuli selväksi heti toisella kerralla. Lääkäri sanoi myös että nyt katsotaan sitten mitä tehdään eli pyytää tutkimuksensa jälkeen konsultaatiota mahdollisesta operoinnista. Toinen hyvä juttu on se, että mikäli teillä mossahtaa koneen kiinto/kovalevy niin eipä tuo tänä päivänä älyttömiä maksa vaan oli mielestäni yllättävänkin halpa sillä itse kiinto/kovalevy maksoi 61,- euroa ja käyttöjärjestelmä ohjelmistoineen 90,-euroa. Hinta siis noin 150,- euroa alveineen ja asennuksineen mitä en pidä pahana ja viikon toimitusaika on kohtuullinen. Kyseisestä puulaakista saa muuten uudehkoja ja täysin kunnostettuja läppäreitä/pöytäkoneita alkaen 250,- euroa uusien koneiden noudattaessa yleistä hintatasoa. Kaikista parasta että liike sijaitsee sudenkuseman (korpikylien mitta, n. 25 kilometriä joka tunnetaan myös heinäkengän hilpasuna).

Tälläistä tällä kertaa ja päätän tämän päivän epistolan loistavaan vinkkiin: Hierokaa garambolasta ja ananaksesta saatavien mehujen coctailia pakaroihinne niin huomaatte kuinka ihonne kiinteytyy jo viikon sisällä. Tosi on, kuulin tuon yhdeltä naispuoliselta luontaistuote-ihmiseltä joka vannoi linimentin nimeen ja kertoi itsekin käyttävänsä sitä päivittäin.

Hyvää tiistaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...