sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Puhelin joka kestää ja jonka käytöllä saat ihmiset taatusti reagoimaan (kokemusta on)

Ennen päivän horinoita on pakko hehkuttaa: Se on kaunis. Se on jykevä. Se on monipuolinen puhelin. Se on CAT B 25 Dual-SIM. Ja mikä parasta – se saapui eilen. Ennen kuin kerron tämän ainutlaatuisen puhelimen ominaisuuksista med kuvat, on minun esitettävä julkinen anteeksipyyntöni Suomen Pelastuskeskukselle. He hoitivat ruotunsa hyvin mutta minä kärsimättömyyttäni taas en ja syyllistyin epäasialliseen viestintään. Siispä vilpitön anteeksipyyntöni teille, Suomen Pelastuskeskus ja erityisesti verkkokaupan henkilökunta.
Sitten itse puhelimeen joka jo paketista otettaessa tuntui siltä että se on luotu kestämään astetta enemmän kuin nämä tavalliset puhelimet. Käyttövalikko on selkeä ja sitä oppii käyttämään nopeasti eikä tälläisellä vajakillakaan ollut sen suurempia vaikeuksia. Ainoa mikä otti hetken aikaa, oli soittoäänen löytäminen sillä valikosta puhelimen asetukset: ääniefekti ei löytynyt kuin äänitehosteet joita on kolme kappaletta (no bassobuust tietysti lisänä): taajuuskorjain, kaikuefekti ja 3D joista viime mainittua voidaan kuunnella vain kuulokkeilla.

Kiihkoissani laiton puhelimen taskuun (testatakseni ääniefektin voimakkuutta) ja sanoin eukolle että soitappas nyt meikäläiselle niin kuullaan minkäläiset soundit luuriin on laitettu ja niin tapahtui: koira pomppasi sohvalta pystyyn äristen ja kaikki karvat pystyssä, eukko valahti kalpeaksi ja hänen sydämentahdistajansa, joka on invertteri-periaatteella toimiva, möyrysi nostaessaan kierroksia mutta minä hymyilin. Syynä autuaaseen olotilaani oli se, että luurissa sattui olemaan värinätoiminto päällä ja koska tämäkin on niinkuin kaikki muukin luurissa oleva astetta rankempaa niin jo vain tuntui kyyhkebergissä vetlakalta eikä meikäläistä haitannut yhtään vaikka amalgaamit rapisivat lattialle. Eukon ja koiran reaktiot taasen selittyvät ääniefektillä joka todellakin kuulostaa siltä kuin vieressä lyötäisiin järeä Catepillari käyntiin. Muija huusi että tuo himmeli pidetään sitten äänettömällä kun se on ulko-oven sisäpuolella eikä muuten suostunut soittamaan mulle toista kertaa vaikka kuinka kinusin mutta eipä se mitään, sillä kosto elää ja se löytyi profiilit-valikon muokkaa-kohdasta. Katsokaas kun siellä olevan parinkymmen valmiiksi ladatun soittoäänen lisäksi on kohta luo soittoääni ja voin kertoa että se on tälläisen sävelkorvansa palelluttaneen taivas. Soittimia on muistaakseni kymmenkunta aina kitarasta pianon kautta teräsrumpuihin ja voitte vain kuvitella minkälaisia, lähes sinfoniatason sävelmiä auvoisen kotimme lämmössä kajahtelikaan. Soittoäänen luominen on helppoa sillä jokainen numeronäppäin vastaa nuottia ja näytöltä on kätevä seurata oman mestariteoksensa valmistumista. Niin tein minäkin huolimatta siitä, että kahden ensimmäisen sävellyksen jälkeen vasen silmäni oli musta ja oikeassa reidessä törrötti sukkapuikko tuon todellista taidetta ymmärtämättömän naisen toimesta.

Päätin vielä kerran koittaa lepyttää häntä valitsemalla soittimeksi viulun ja sävelsin hätäseen pienen konserton jonka nimeksi tuli ” Oi valkyrian veriset kutimet mi illan hämyssä välähtää”. Vaikka teos oli vaatimaton – noin puolitoista minuuttia – sai se aikaan vaimossani aikaan sellaisen tunneryöpyn jota en olekaan vähään aikaan kokenut: Hän hyppäsi sohvalle, nappasi olkkarin ikkunalla roikkuvan amppelin alkaen pyörittää sitä päänsä päällä kunnes jysäytti tuolla kultaköynnöksellä lanttuun niin että mullat pöllysivät. Nähtävästi amppeli ei saanut toivottua tulosta aikaan sillä hän nakkasi minua vielä Aila Uutakummun teoksella ”Räpsä märkänä - hillot jäässä”. Turha kai kertoa että kirja kertoo nymfomaniasta kärsivästä verovirkailijattaresta joka joutuu jakamaan elämänsä lennokkien liimaamisesta kiinnostuneen tuppikullin elikkäs impotentin kanssa. Kurja kohtalo koska naista panettaa aivan sairaasti mutta hän ei malta erota sillä äijän saatanallista omaisuutta suojelee heti helvetin tiukka avioehto. Kirjassa esiintyvä rahan tavoittelu ei liity mitenkään meihin sillä avioiduttuamme vaimoni pääsi osalliseksi kaikista miinusmerkkisistä varoistani joita myös veloiksi kutsutaan. Muutenhan teos liippaa hyvinkin läheltä meidän arkea paitti minen liimaile lennokkeja.

Tässä kuitenkin kuvia jotka valaisevat vain hieman luurin ominaisuuksia joita on moneksi mutta parhaimman kuvan saatte täältä ja vielä paremman kuvan saatte jos ostatte puhelimen. Suosittelen lämpimästi henkilöille jotka tarvitsevat puhelinta joka toimii rankemmissakin olosuhteissa joista mainittakoon hyvänä esimerkkinä tämä omani eli rakennusala. Puhelimessa on nimensä mukaisesti kaksi normaalia SIM-korttipaikkaa ja yksi pienempi mikro/muistikorttipaikka. Nettiin pääsee ja erityisen maininnan saa kamera helpolla käytöllään (luurin kyljessä olevan näppäimen takana) ja moninaisilla toiminnoillaan. Parasta kuitenkin on valmiina oleva MUSTA LISTA jossa tälläkin hetkellä majaansa pitävät lehtikauppiaat ja heille on seurana tämä laaja ja aivan saatanan utelias sukuni. Puhelimen mukana tulee karbiinihaka + hihna (jota koristaa kompassi) jolla luurin saa pysymään menossa mukana. Pelastuskeskuksesta on saatavana myös ATEX-suojattuja puhelimia joiden hinnat ovat tonnista kolmeen tonniin ja muutamia malleja näistä voidaan käyttää jopa radiopuhelimina kantavuuden ollessa huikeat kolme kilometriä. Lisäksi paljon muuta, käykää tsekkaamassa.

Kuvassa näkyy kuinka puhelin pyytää toista SIM-korttia

Sitten toiseen asiaan joka on varmasti teille valovuosia Firefoxia käyttäneille tuttu mutta jonka minä löysin vasta muutama päivä sitten eli Textarea Cache. Tuo mainio lisäosahan tallentaa kaiken sen mitä kulloisellakin sivulla olevaan/oleviin tekstikenttiin naputellaan ja on sen tähden aivan helvetin hyvä esim. täällä Blogspheressä jossa juuri niillä pitkillä kommenteilla on taipumus kadota bittiavaruuteen. TC:ssä saa valita kauanko kirjoitettu/kirjoitetut tekstit säilyvät ja siinä voi myös valita ne sivut joihin naputellut tekstit huomioidaan. Hyvä systeemi ja ajattelin ihan sillä kertoa jos joku ei tiedä. Minä kun vasta vähän aikaa sitten vaihdoin Chromen Tulikettuun niin aika paljon on hakusessa näitä asioita. Enivei, tuo lisäosa on kätevä vallankin kun sen voi vetää selaimen yläosan työkaluriviin. Sitä en linkkaa vaan saatte hakea sen itse jos joku haluaa.

Kolmas asia tälle päivälle liittyy sekin hehkutukseen elikkäs promottelen tulevaa viikon alkua Luostarin radion osalta sillä näillä näkymin tiistaina putkahtaa ensimmäinen kuunnelma ulos ja jatkoa seuraa sillä materiaalia on tullut/on tulossa kahdeltakin eri taholta joten olkaapas tarkkana! Helvetin hyvä homma että löytyi kaksi rohkeaa niin pääsette te muutkin kuulemaan miltä se oma tarina saattaisi kuulostaa ja nämä julkaisuun tulossa olevat ovat mielestäni sellaisia että niille toivoisi jatkoa. Minulla kun luonnollisesti on ollut mahdollisuus tutustua näihin etukäteen kuluneen viikonlopun aikana. Eli rohkeasti vaan pöyhimään niitä pöytälaatikoita/koneen muistia ja kaivamaan sieltä ne omat tarinat esiin jotka sitten pukkaatte via sähköposti tänne päin. Rohkaisuksi sanottakoon ettei ”erilaisuus” ole este vaan mauste sillä nämäkin kaksi tulossa olevaa poikkeavat toisistaan hyvin paljon. Tekstinhän ei tarvitse noudattaa mitään teemaa eikä sen tarvitse olla mikään viimeisen päälle ja oikeaoppisesti tehty, pääasia että tarina tulee julki ja muiden kuultavaksi. Nih.

Sitten neljäs asia eli seuraavat henkilöt apotin kansliaan:

Polga (kapinaan yllyttäminen, uhkapeli,syytökset sovinismista)
Tsompi (lievä kapinahengessä mukana oleminen sekä uhkapeli arveluttavilla panoksilla)
Rantis (kapinointi, syytökset sovinismista sekä pitkään jatkunut dokaaminen)
Sirpa ( kapinointi, syytökset sovinismista ja alahan nainen vihdoin pitämään sitä blogia että saadaan sulle osoite)
Sen sijaan Ritva (alas pitämään sitä blogia ihan samasta syystä kuin Sirpa), Puskis, Kiki, Marjaana, Pohdiskelija ja Sanna saavat pusuja sekä ruusuja esimerkillisestä toiminnastaan kunnon nunnina.

Tälläistä tälle aamulle ja olkaapa kiltisti kun on sunnuntai, voitte vaikka valmistaa juustotäytteisiä äijämakkaroita jotka ovat a)sydän-ja verisuonitautiriskiä lisääviä ja b) melko töpäkkää tavaraa. Valmistus on helppoa:
  • omenaporalla tehdään kahteen HK:n siniseen kunnon hole
  • vastaavasti samalla työkalulla kairataan edamista tai muusta juustosta tappi joka tungetaan makkaroiden sisään
  • kyrsät uuniin hetkeksi ja päälle mausteita oman maun mukaan
  • lakkaa se turha piipitys niiden valmiiden juustomakkaroiden lapsellisen juustopitoisuuden kanssa sillä nämä tapit suorastaan valuvat ostia!
  • Vinkkinä lopuksi että rakentele oma Cape Kennedysi hammastikuista joilla saat kyrsän pysymään pystyssä eikä juusto valu lävestä mäjelle
  • naiset voivat viihdyttää itseään ja halkaista makkaran pään jolloin sen kypsymistä on Suomisen Ollin sanoin ”eri kiva” seurata via uuninluukun lasista (älkää polttako nenäänne)

Hyvää sunnuntaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...