maanantai 7. lokakuuta 2013

Tekninen tuki rienasi mua - en kyllä lataa enää yhtään päivitystä

Mitä röyhkeyttä! Nyt ne ovat sitten ottaneet isot ohjelmatoimistot käyttöönsä päivitysten ajaksi reaaliaikaisen chat-palvelun ja sain kokea hetki sitten elämäni nöyryyttävimmät hetket kun latasin (ja ne asensi) erään paljonkin käyttämäni ohjelman uusimman version.
Homma alkoi niin että tuttuun tapaan netin syövereihin sukeltaessani tai näin prepaid-liittymän omistajana on pakko sanoa että hitaasti valuessani, alkoi näyttö välähdellä ja siihen ilmestyi teksti: ”Hei vajakki, olisi päivitys tulossa joten otatko ne nakkisi pois näppikseltä”. Ensin kauhistuin ja tottakai pienet, pulleat sormeni suorastaan lennähtivät näppäimistöltä ja jäin odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Aluksi ei mitään mutta sitten ilmestyi ensimmäinen pikku laatikko missä englannin kielellä kerrottiin jotain tapahtuvan.Miltei yht'aikaa näytön oikeaan alareunaan paukahti iso loota ja siihen alkoi ilmestyä tekstiä joka sai meikäläisen mykistymään täysin: ”No niin, tämä on chat-palvelu jonka pääasiallisena tarkoituksena on interaktiivinen kanssakäyminen ja tätä kautta tekninen tuki mutta teikäläisen tapauksessa varmistamme ettet sössi tätäkin juttua.Voit näppäillä tekstinsyöttö-kenttään kysymyksesi”. Jotenkin tunsin itseni himppa aliarvostetuksi ihmiseksi kun tuolla tavoin aletaan vittuilemaan ja vieläpä perin tuttavalliseen sävyyn,joskin tekstin tyylistä päättelin että kyseessä oli joku tälläinen nuoren sukupolven it-ihme. En kuitenkaan lannistunut vaan päätin ottaa irti kaiken tästä interaktiivisesta tuesta.

Tästä se sitten lähti ja näin se chättäily meni meikäläisen aloittaessa:
- saako tähän kirjoittaa?
- lue edellinen teksti
- jaahas..no sitten.On tämä hieno homma
- kyllä mutta tätä ei ole tarkoitettu paskan jauhamiseen vaan teknistä tukea varten.
- Okei, miks noita laatikoita on noin paljon tossa näytöllä?
- ei jumalauta...montako ikkunaa sulla sitten on auki?
- ei yhtään mutta tuulikaapin ovi on raollaan
- voiko noin pässi olla...unohda koko juttu, kyllä ne laatikot siitä häipyvät
- okay
- älä sitten ala yhtään sillä englannilla kun se ei sulta taivu
- noo....kyllä mä jonkun verran osaan
- extracting files
- mitä fileitä?

Minulle ei vastattu mistä fileistä oli kyse ja näytti siltä että interaktiivinen tuki loppui siihen. Kävin tupakilla ja palatessani koneelle, oli chättilootaan ilmestynyt taas uutta juttua:
- nyt sitten ne sormet pois näppäimistöltä – tärkeä vaihe menossa
- juu,en naputtele yhtään
- TANAN MOTTIPÄÄ,NE SORMET POIS NÄPPIKSELTÄ!!!Mun mielestä ei olisi tarvinnut tuolla tavalla alkaa isoilla kirjaimilla puhumaan kun toinen kohteliaasti vastaa, vaan olisi voinut kauniisti kuitata mun hienon vastauksen. Murjotin perkele ainakin viisitoista minuuttia ja katselin mitä näytöllä tapahtuu. Helvetillisen välähtelyn, eri väristen palkkien etenemisen ja prosenttilukujen täyttämän näytelmän jälkeen chättilootaan tuli ilmoitus:
- ole hyvä, nyt sulla on uusin versio tästä hienosta ohjelmasta jonka ominaisuuksista näköjään käytät 0,001%
- mistäs te sen tiedätte?
- tsekattiin samalla sun tiedostot ja todettiin että jo on kusipää jätkä kun kirjoituttaa houreensa jollain siskolikan kerhoiässä olevalla pojalla
- mitä helvettiä?!!
- sen verran näytti olevan kirjoitusvirheitä ja viekää se poika saamaan hoitoa siihen lukihäiriöönsä, sanat on ties missä järjestyksessä
- ite oon kirjoittanut, ei täällä mitään siskonpoikaa orjana pidetä!
- älä saatana, et näköjään tajua vittuiluakaan
- mitä vittuilua..käytin kerran sitä oikolukua mutta koko teksti hävisi
- IHME!
- no niin on, sitä minäkin ihmettelin
- sä käyt oikeesti hitaalla joten tämä oli tässä

Tuon jälkeen näytöltä hävisivät kaikki päivitykseen liittyneet laatikot chätti-lootaa myöten joten ryhdyin sitten kirjoittamaan tätä tämän aamun vuorisaarnaa. Internetin maailma on ihmeellinen ja kyllä sieltä käsin tarkkaillaan tavallisen pulliaisenkin touhua, sillä sain tietooni (sähköpostitse) että viikonlopun aikana oli eräällä vedonlyöntisivustolla kertoimet nousseet aika korkeiksi kun tietyt tahot olivat lyöneet vetoa siitä että onnistunko tuhoamaan tämä blogini asentaessani uutta kommaussysteemiä. Ei kovin reilua mutta toisaalta oli hyvilläni siitä että olin tuonut jännitystä monen ihmisen elämään, esim. eräässä amerikkalaisen perheen päiväohjelmaan kuuluu tänään pikku piipahdus Sears:illa. Katsokaas kun talon isäntä oli pureskellut nojatuolistaan käsinojat paskaksi seuratessaan kertoimien kohoamista ja miettiessään miten käy hänen sijoittamansa 28.000,- usd vetosumman. Hänelle iso peukku koska hän oli niitä harvoja jotka löivät vetoa puolestani eli siitä, että blogi pysyy pystyssä ja näin hänen voittosumma muodostui huikeaksi kertoimien ollessa 1:8137. Äijä voi ostaa vaikka uuden kämpän joten terkut vaan sinne Los Angelesin kirkolle, minä kun en sitä keskustaa niin tunne mutta kait sielläkin joku kirkonkylä on. Sen tiedän että Los Angelesin taajama on aika iso ja siellä palaa kuulemma oikein katulamput öisin joten kyseessä ei ihan mikään pieni kauppala taida ollakaan. Tarttis mennä joskus käymään ja täytyykin selvittää pääsekö sinne junalla kun nuo bussimatkat on niin hiton pitkästyttäviä.

Muuten ei tälle aamulle mitään ihmeellistä paitsi että mulla on fys.terpalle aika tuossa reilun tunnin kuluttua ja sinne pitää mun kiirehtämän. Viimeksi pari viikkoa sitten kävin opettelemassa tämän selkäsärkyjen riivaamaan ruotoni kuntouttamiseen tarkoitettuja venytysliikkeitä ja hyvin meni; tein ensimmäistä niskaliikettä kun kallon juuresta kuului naps ja löysin itseni fys.terpan sylistä. Tuon naksahduksen jälkeen elämä onkin ollut yhtä kaatuilua jota pitäisi tänään oikein lääkärinkin tutkia. Tuo kaatuilu on ärsyttävää koska se tapahtuu ilman ennakkovaroitusta, ei siis tule mitään näkökentän hämärtymisiä tms., vaan sitä rätkähdetään ns. suorilta maahan. Nurin menemiseen liittyy myös hitonmoinen pahoinvointi ja se on kurjaa se. Toivotaan että asia selviää mutta nyt mun on lähdettävä koska tulin ottaneeksi vahingossa aamulääkkeet eikä niitä pitäisi ottaa kun on menoa jonnekin. Nytkin joudun lähtemään tajuttoman aikaisin kun kaistoja on ilmestynyt tielle tusinan verran lisää ja osa vastaantulevista autoista näyttää leijuvilta mämmituokkosilta joista roikkuu ennakkoverolippuja. Puhumattakaan siitä että jos ja kun selviän pelipaikalle, niin on arvottava että mikä niistä vierekkäin rakennetuista kahdeksasta sairaalasta on se oikea. Monta kertaa ole sairaalan parkkiksella hakannut auton ovella päähäni mutta ei se auta, sairaalat ovat paikoillaan ainostaan sillä erotuksella että uksella pieksämisen jälkeen niiden seiniin on vedetty vaaleanpunainen maali. Voi huokaus.Hyvää maanataita ja alkavaa viikkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...