sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Luostari proudly presents: AliveWay

Ennen päivän varsinaista tekstiä haluan esitellä teille Liettualaisen bändin nimeltä AliveWay, jonka löydätte täältä SoundCloudin puolelta ja heidän tuotantoa on laajemmin esillä YouTubessa. Huomasin tässä muutama päivä sitten että he olivat liittyneet Luostarin radion porukoihin – mistä kiitos heille – ja päätin tutustua tarkemmin tähän bändiin. He ovat hyvällä asialla ja ovat mm. tässä joku aika sitten liittyneet World Vision:iin jonka kaikki varmasti tuntevat mutta tästä pääsee ao. järjestön suomenkieliselle sivustolle. Hyviä kappaleita löytyy ja kannattaa lukea tarkemmin heidän SoundCloudin puolella oleva (sivun oikea laita) esittely jonka lopussa on linkkejä sivustoille joilla he ovat. Hieno bändi ja hienot periaatteet joten tutustukaa ihmeessä ja kuunnelkaa, sieltä löytyy sellaisia biisejä jotka sopivat sateiseen sunnuntaihin enemmän kuin hyvin. Esimerkiksi biisi ”Closer” sai meikäläisen ajattelemaan yhtä teistä.

AliveWay

Eilisen päivän uhrasin erilaisiin kokeiluihin tuon meidän lahtelaisen neron innoittamana, joskin Timban ja meikäläisen ote poikkeaa toisistaan huomattavasti sillä hänellä on järki mukana omissa ja ennekaikkea toimivissa innovaatioissaan mutta meikä taas on enemmän sellaisia ”montakohan sulaketta nyt lentää?” - ihmisiä. Oikeesti, käykääpäs Timballa ja lukekaa erityisesti se aurinkokenno – juttu sillä se kuvastaa sitä ettei aina tarvitse ostaa tuhansien eurojen systeemejä saadakseen haluamansa. Ties vaikka Timba heltyisi tekemään teillekin vastaavan systeemin jos oikein kauniisti pyydätte.


Omat kokeiluni olivat puhtaasti laiskuuden aikaan saamia virityksiä joista ensimmäinen liittyy lintujen talviruokintaan ja toinen vaimolle vastaamiseen. Mehän tiedämme että joka saatanan talvi sitä lunta tulee – lämpimästä syksystä huolimatta – usein metritolkulla ja se lintulaudalle johtava polku on aina lapioitava. Vaan eipä enää kun ostatte meikäläiseltä SeedBlaster I:sen. Kun teillä on tämä laite, on aivan sama ulottuuko se hanki olkkarin ikkunan puoliväliin sillä teidän ei tarvitse persettä sohvalta nostaa ja tipuset saavat mämminsä. Laite on yksinkertaisesti 50 litran vetoinen rakennusimuri jossa letkun paikkaa vaihtamalla saa aikaan aivaan sairaan tehokkaan puhallustoiminnon mikä tarkoittaa sitä että kun säiliö on täynnä siemeniä niin ne myös lähtevät ääntä nopeammin.
Putken lähtökohtaan pöntön sisäpuolelle voi asentaa erilaisia supistajia mikäli ei tahdo taivaan pimentävää siemensyöksyä (kyllä, sehän on varsinainen termi ilman irstauden häivääkään) vaan hieman hillitymmän mannasateen. Itse käytän joka kerta ns. suoraa putkea jolloin tuosta 58 mm:n putkesta pilviä kohti singahtaa jyviä noin 3kg/min vauhdilla. Meillä kun ei säästellä. Kaiken lisäksi vesipellit pysyvät puhtaina sillä ruokinta suoritetaan ns. suoraan parveen elikkäs lennätetään siemenet kohti lähestyvää kottaraislaumaa jolloin evästäminen tapahtuu ilmatilassa ja paska-automaatit jatkavat lentoaan kuvut piukeina. Tein tuuletusikkunan ritilään reiän putkea varten ja asensin putkeen myös ”taustapeilin” jonka avulla voin nähdä selkäni takana (olkkarin ikkuna) olevan ilmatilan ja näin ollen nappia painamalla lennättää siemensyöksyn silloin kun siltä tuntuu. Viimeistelyssä on myös laitteeseen tuleva liiketunnistin jolloin siemensyöksy- tiaisparven lähestyessä - tapahtuu automaattisesti (ja testeissä myös oikeaa elämää noudatellen eli täysin hallitsemattomasti). Mainittakoon lopuksi että olen käyttänyt laitetta myös naapureille suuntautuvan postin lähettämiseen sekä tietä eestaas hinkkaavien ja vähän vitun ärsyttävien mopopoikien ammuskeluun (pakastemansikat – loistavia tuloksia!).
Täppäsin kuvan SeedBalsterin siemensyöksystä ja tässähän tirpat lentävät vasemmalta kohti oikealla näkyvää siemensyöksyä.


Toinen innovaatiostani käsittelee parisuhteen sisäisiä viestintäongelmia paneutuen siihen ikuiseen ja naisten taholta tulleeseen väitteeseen etteivät miehet kuuntele. Kyseessä on innovaatio josta olen käynyt keskusteluja Luostarin rämäpäisen runoilijan eli M:n kanssa, hänellä kun on omalla tahollaan lieviä ongelmia tämän viestinnän suhteen joskin ne painottuvat tiettyihin tilanteisiin.Ongelma on nyt kuitenkin ratkaistu lopullisesti sillä hommasin jo aikoja sitten ääniaktiovituvan sanelukoneen ja tallensin siihen tarkoin valittuja vastauksia kuten ”Ilman muuta rakas, minähän teenkin sen heti”, ”Ota vaan sieltä mun lompakosta niin paljon kuin haluat” ja ”Sehän on selvää että sä tarttet uuden takin, johan toi vanha ehti jo kuukauden sun päälläs olemaankin”. Olen nimittäin huomannut että edellä mainitut vastaukset (+ vastaavat laitteeseen taltioidut) kelpaavat joka kerta, kysyi vaimo sitten mitä tahansa. Mulla on kaveri joka pystyy rukkaamaan ilman n:nää tuon sanelukoneen siten, että se toistaa vastauksen automaattisesti sen heikomman astian avatessa kitapurjeensa. Ihan vaan tiedoksi jos joku haluaa vastaavan Elämänhelpottaja 2200:sen itselleen. Ainoastaan kerran on tullut tappelu ja sekin tapahtui kehitystyön ollessa kesken. Katsokaas kun tallensin sellaisen vastauksen kuin ”Annas kun mä haistan sitä Ite's Leveu:ta” (joku ihme hajuvesi jonka eukko oli hankkinut). No hittolainen, laite jumitti niin että kun rakas vaimoni kysyi....hmmm....jotain mikä ei nyt tule mieleen, niin tuo hemmetin rännäri paukuttikin että ”Haista ite..haista ite..” ja tehän tiedätte mitä siitä seurasi; musta silmä, alarivin legotarhassa pari toveria nurin ja viikon ulkoruokinta. Tuon ikävän tapauksen jälkeen laite on toiminut moitteettomasti ja elämäni on ollut perin auvoista.


Näin, tälläistä tälle aamulle ja käykäähän tosissaan tsekkaamassa AliveWay – bändiä kuunnellessa pysytte poissa pahanteosta ja sunnutai sujuu rauhallisesti. Minä alan lataamaan SeedBlaster I:stä seuraavia siemensyöksyjä varten.

Hyvää sunnuntaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...