keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Luostarin lahja Slush - tapahtumaan ja koko maailmalle: Horny Nun - hullujen kottaraisten kirous

Minä teen kuulkaas teillä rahaa ja mikäli kaikki menee niinkuin on suunniteltu ja sovittu, niin siihen ei mene kovinkaan pitkää aikaa. Nimittäin, tänään lähti hakuseen rahoitus uudelle nettipelille nimeltään Horny Nun joka on vastaus yhen Jykän tänään alkaneessa Slush-tapahtumassa esittäneeseen rukoukseen missä hän etsi uutta Angry Birdsiä. Oli siellä kuulemma ollut joku toinenkin Jykä joka oli samasta aiheesta puhunut mutta lälällää, minäpäs en kerro kumpaa Jykää tarkoitan.

Horny Nun:ista on oikeastaan kiittäminen teitä ja teidän käytöstänne, sillä pelissä pelaajan pääasiallinen tehtävä on pelastaa Luostarin nunnat maksakirroosilta ja jatkuvan pielustelun mukanaan tuomilta vaivoilta. Peli on todella haastava ja monitasoinen eikä se suinkaan ole tuosta vaan läpipelattavissa sillä vaikeusaste nousee jokaisen tason myötä ja pelin sisään rakennettu tekoäly pitää huolen ettei peliä voi ”oppia” koska tapahtumat eivät etene uudelleen aloitettaessa saman kaavan mukaan. Loistava grafiikka ja mitä vaikeuteen tulee, niin Horny Nun:in demoversiota pelautettiin maailman huippupelaajilla yhden viikon ajan eivätkä edes he päässeet Luostarin ala-aulaa pitemälle kun joutuivat jonkun nunnan nuss eliminoimaksi vaikka heidän nimenomaan piti pelastaa nunnat.

Peli alkaa Luostarin isoilta ala-ovilta jossa sisäänpääsyn esteenä on monimutkainen mutta ratkaistavissa oleva krypatus ja tämän suoritettuaan pelaajan on selviydyttävä ala-aulassa pikkujoulujaan viettävien nunnien kiimaisilta lähestymisiltä päästäkseen etenemään Luostarin käytävillä ja kammioissa missä varsinainen toiminta tapahtuu. Pelin vaikeutta kuvastaa hyvin ala-aulan haaste johon useimmat runkefäärdit kaatuvat pääsemättä koskaan taistelemaan Luostarin sisätiloissa. Vain todelliset pelurit pääsevät syvemmälle Luostariin ja ovat etuoikeutettuja pelaamaan tätä äärimmäisen koukuttavaa peliä.
Kuva ei liity peliin

Grafiikka on laatukamaa ja hahmot ovat toteutettu samalla tapaa kuin netissä pyörivien ja aikusille suunnattujen fantasiapelien hahmot. Paljasta pintaa ja kiihkeitä tilanteita on siis luvassa. Pelin perusidea on saattaa nunnat takaisin ruotuun ja pelaajalle on tätä varten käytössään siveysvöitä, vihkivettä, kokoontaitettava rippituoli ja muita aseita joilla nämä kiimaiset kottaraiset saadaan kuriin. Alussa varustevalikoima on todella kehno ja niinpä pelaajan on etsittävä salalokeroita ja -ovia, joiden sisältä tahi takaa löytyy erilaisia aseita ja muita tarvikkeita kuten köysiä, soihtuja, Hesusteippiä, suklaata etc. Luonnolisesti nunnia taltutettuaan pelaajan asearsenaali kasvaa, samoin aneet joilla hän voi ostaa lisäaseistusta/tarvikkeita. Pelaajan koko kroppa on vaarassa mutta pelin menu-osiossa pääsee tarkastelemaan mitkä kehon kohdat ovat kaikkein alttiimpia kiimanunnien kosketukselle. Perinteisten kehonkohtien lisäksi mukaan on lisätty aika yllättäviäkin pisteitä. Nunnathan koittavat houkutella pelaajan joko kammioonsa tai käyvät tämän kimppuun missä tahansa ja tällöin pelaajan on toimittava tilanteen vaatimalla tavalla, esim. roimimalla vihkivettä tai pieksettävä biblialla lanttuun niin että roikaa karkoittaakseen tuon hornyhengettären kimpustaan. Myös nunnien tärviölle nussimat ja sekaiset munkkikokelaat aiheuttavat omat hankaluutensa, samoin kuin landseerin kokoiset satiaiset joita Luostarin käytävillä vilistää muiden ökkömönkiäisten kanssa.

Peli etenee sitä mukaa mitä pelaaja saa nunnia taltutettua siveysvyöhön kahlitsemalla ja näin seuraava taso odottaa uusine haasteineen sillä peli ei ole suinkaan pelkkää nunnien nuhteettomaan elämään saattamista, vaan pelaajan on suoritettava monta vittumaista tehtävää ja arvoitusta. Luostarin käytävillä kuljeskelee satunnaisia matkailijoita joilta voi kysyä neuvoa tai oikeaa reittiä peliin upotetun online-keskustelu-moden avulla. Pelissä pääsee ja täytyy vaeltaa Blogspheren aavikoilla sillä Luostarin kaikki blogit elikkäs kääröt ovat mukana pelissä omina ”heimoinaan”. Pelaaja tarvitsee useimpien tehtävien suorittamiseen apua tai välineitä ja esim. kuva-arvoituksiin tai kryptausjuttuihin apua on haettava Taidemaalareitten tai Valokuvaajien heimosta ( pelissä noiden heimojen nimet ovat kylläkin Illusion ja Soultaker, jälkimmäisen nimi tulee alkuperäiskansojen uskosta että sielu jää vangiksi filmille), köyttä, vaatekappaleita vaativiin tehtäviin Ompelu-ja käsityöblogeista (molemmat yhteisnimikkeellä Craftsman) sekä ruokahuoltoon apua kaikista niistä joissa julkaistaan tai on julkaistu reseptejä (Lifesaver:eitten heimo). Vastaavalla tavalla jokaiseen tehtävään jossa pelaaja tarvitsee apua, on siihen myös apua antava heimo. Se on sitten eri asia saako sitä apua sillä myös näiden heimojen edustajat ovat sellaisia saatanoita että pitävät paaksaamisesta siinä määrin että pelaaja saa olla tarkkana ettei joudu vällykirouksen tappamaksi tai räpsähalvauksen kouriin. Toinen vaara on se, että mikäli pelaaja ei osaa käyttäytyä heimojen etiketin mukaan niin häneltä katkotaan munat ja keitetään sen jälkeen öljyssä. Oikeaan pelitunnelmaan pääseekin hankkimalla pelin liitännäisenä myytävän, paimenpoikaa muistuttavan laitteen joka antaa virhetilanteessa sellaisia laakeja sukukalleuksille ettei sitä unohda hetkeen aikaan ja tämä jos mikä lisää pelin haasteellisuutta.

Ei, tämäkään kuva ei liity peliin

Jokaisella tasolla eli Luostarin kerroksella ei olekaan loppuhirviötä suosittujen (ja kesyjen) pelien mukaan, vaan ns. ”Korkein palkinto” joka saattaa olla vaikkapa Luostarin kanssa yhteistyösopimuksen tehneen Happybirdin elikkäs selkätyöntekijän yhteystiedot ja mitä se sitten tarkoittaakin, selviää pelin aikana. Kyseisen kontaktin palveluiden hinnasta ei tarvitse olla huolissaan sillä Luostari kuittaa sen haluten näin palkita urhoollisen pelaajan ja voin kertoa jo nyt (ettei tule sitä tavanomaista kitinää) että molemman sukupuolen pelaajia palvellaan. Mitä pidemmälle pelaaja pääsee, niin sen suuremmaksi kasvaa ”Korkeimman palkinnon” sisältö ja tarjonta. Peli on yksinkertaisesti niin laaja-alainen ja monia tasoja (lisä-ja piilotasoineen) sisältävä, etten paljasta kaikkea nyt eikä aikani edes riitä, vaan kehotan ostamaan pelin heti kun se tulee markkinoille ja muista runkuista poiketen peliä valmistetaan het kaikille pelialustoille joten ei ole väliä onko sulla PC, Pleikkari, X-boksi tai joku muu – kaikilla pelaaminen onnistuu. Luostarin mottona kun on että jaettu ilo on moninkertainen ilo. Runsaasti loitsuja,kirouksia, kiperiä tilanteita ja aivan helvetin upeita maisemia (no niistä nunnista nyt puhumattakaan..) on siis luvassa. Pelihahmoista sen verran että pelaaja voi valita useista eri hahmoista aina Konneveteläisestä putkimiehestä Savolaiseen maagikkoon ja mukana on myös edellisten lisäksi monia fantasiahahmoja.

Usko nyt jo etteivät nämä liity peliin, Horny Nun:issa on paaaaljon paremmat näkymät


Hyvää Slushia ja ennenkaikkea Horny Nun:ia teille kaikille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat – kyllä tästä vielä kunnon startup:it otetaan.
Ps. Sori kun tämä tulee nyt eikä lupaamani 12.00 aikoihin sillä tämä uusi päiväjärjestys aiheuttaa odottamattomia muutoksia näihin päiviin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...