torstai 21. marraskuuta 2013

Näiden sanojen merkitystä teiltä on pimitetty jo pitkään (kasikulmainen tussu, Pavlovin juoma, mankeli etc.)

Ihmisiä on vuosisatoja johdettu harhaan monissakin asioissa ja seuraava listaus on vain murto-osa niistä sanoista, joiden todellinen merkitys on pidetty ihmiskunnalta piilossa. Sen pidemmittä puheitta, olkaapa hyvä:

  1. Octopussy
Kahdeksankulmainen tussu. Tätä harvinaisuutta esiintyy vain 0,02%:lla pohjoismaalaisista naisista ja sen on sääli, sillä tämä biljardipöytiinkin omittu ”musta kasi” on varsin veikeä reuhake. Erittäin tunnetuksi sen teki takavuosien suuri suomalainen vapaapainija Aleksi Huurulehto, joka tapasi baareissa notkuessaan puhua siitä kuinka on taas saanut ”häkkiä” tai kuinka sillä ja sillä naisella oli mieletön ”Uffi” eli Ulimate Fight elikkäs hemmetisti töitä vaativa räpsä.  1. Pingviini
Tunnetaan myös ”Pavlovin juomana” ja suosittuimmat pingviinit ovat ranskalaiset Chateu Lafit 1972 sekä Mordonnoy Changlier 1967. Mukaan kärkikolmikkoon mahtuu latvialainen Tsyrykas Kutakas (1981) joka tunnetaan tummasta, täyteläisestä mutta silti helmeilevästä mausta joka saa jalat lyömään setsuuria. Pingviinejä nautitaan assosiaatio-tutkimuksissa, joissa koehenkilöt saavat juoda viinilestinsä tyhjäksi ping!-äänen kuultuaan. Yliopistoilla tätä testitilannetta käytetään yleensä verukkeena sangen säädyttömille origioille, joihin viinin juonti ja sen jälkeinen octopussyn roplaaminen kuuluvat olennaisena osana.  1. Kakadu
Varhais-ruotsalainen vittuilu eli pilkkanimi joka tarkoittaa yksiselkoisesti kakku sinä ja joka lausutaan ”Ka ka dy”. Sanan pohjimmainen merkitys on vasta hiljattain auennut tutkijoille ja tästä on kiittäminen skånelaista Alfred Mickelsonia, joka tunnetaan ruotsalaisen vittuilun asiantuntijana jo pelkästään sen tähden, ettei tämä kunnioitettavaan 94 vuoden ikään ehtinyt kielitutkija ole malttanut vetäytyä eläkkeelle vaan jatkaa yhä tutkimuksiaan. Hän paljasti Suomen kielenkääntäjäliiton edustajille että sanan suomalainen vastine tavallaan liittyy kakkuun, sillä tarkin synonyymi kuuluisi ”vitun taikinanaama”. Melko ryhtevä rienaus etten sanoisi.

  1. Mankeli
Yllättävää kyllä, tätä termiä kuulee harvoin muualla kuin raviradoilla ja sielläkin vain radan henkilökunnan tiloissa heidän valmistautuessaan alkavaan ravitapahtumaan. Nimittäin, he käyttävät tätä halventavaa termiä puhuessaan niistä töihin tullessaan ja tien päällä näkemistään hevostenkuljetuskärryistä, joita tuo sangen mittavassa määrin eläköitynyt vähemmistö-kansanosamme vetää ajoneuvojensa perässä. Usein kuulee sellaisia heittoja kuin ”Ai saatana mikä mankeli oli taas tänne tullessa” tai ”pirunmoinen mankeli”. Etuliitteellä man viitataan vähemmistöön ja sanalla keli yksinkertaisesti vallitsevaan säähän elikkäs ajokeliin. Luostari paheksuu termin käyttöä.

  1. Puucee
Sanalla ei tarkoiteta suinkaan ulkokäymälää kuten virheellisesti luullaan, vaan yksinkertaisesti ulostamisvaikeuksia. Termi on peräisin ajalta ennen Laxoberoneita ja muita persewärkin liukasteita, jolloin vatsa kovalla olevat ihmiset kirkuivat hysteerisesti (korkea ylä C) ja hinkkasivat arttujaan petäjään (puu). Tilan selventämisen helpottamiseksi nuo kaksi taudinkuvaan liittyyvää tilannetta yhdistettiin yhdeksi sanaksi ja näin syntyi sana Puucee (vanhemmissa kirjoituksissa tunnetaan ”petäjä kirkumisena”: Waiwa waiwaa ja sielun päälle käypi, wanha petäjä kera kirkumisen tuon persiin tyhjäks rawahuttaa .)

Tässä muutamia sanoja ja näitä on kuulkaa paljon mutta koska ilta on ehtinyt jo näinkin pitkälle, niin on parempi että lopetan tähän. Koko päivä hurahti ohitse koittaessani saada selvitettyä eilistä jobinpostia ja aika näyttää kuinka käy. Tässä vaiheessa ei hyvältä ja se tässä ottaa hieman pattiin, samoin kuin aamuisessa tekstissä mainitsemani asiat. Muistakaa kuitenkin että teitä johdetaan jatkuvasti harhaan joten olkaa tarkkana mutta pelastuksen sanana sanottakoon että Luostarissa pääsette nauttimaan ehtymätöntä ja ehdottoman totuuden maljaa.

Hyvää torstai-illan jatkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit (niile jotka eivät pilkanneet mun olematonta kylkiluutani) ja muut matkaajat.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...