tiistai 5. marraskuuta 2013

Nainen (homo mirabilis creatura) : Olisiko tämä liikaa pyydetty?

Ymmärtääkseni naisen (homo mirabilis creatura) perimmäistä olemusta ja käyttäytymistä ylipäätään, olen tuijotellut Ylen verolaatikon väräjävää näyttöä koko helvetin päivän. Päätin nimittäin hyödyntää tämän sairasvuoteella makaamisen ja sivistää itseäni tuon mystisen elämänmuodon osalta sillä niinkuin tämän lajin edustajilla on tapana sanoa: ”Quid vir non agnitio, id pōno baculum culus” (Mitä mies ei tiedä, se pistettäköön kepillä perseeseen). Mielestäni melko ryhtevä joskin hyvin brutaali ilmaus enkä tiedä tarkoitetaanko lauseella sen tiedon tunkemista vai jotakin muuta epämiellyttävää. Kyseinen lausahdushan on peräisin antiikin ajan suuren ja kenties ainoan naispuolisen filosofin Fryamian suusta hänen opettaessaan tuota jaloa tiedettä muinaisessa Roomassa aina siihen asti, kunnes hän joutui poistumaan kaupungista helmat paukkuen suuren Palla Bellum:in aikoihin (33ekr).

Luottakaa antiikin ajan tietoihini sillä minä joka olen immortale, olen aikoinani sotinutkin Rooman riveissä kuten kuva todistaa

 Itse asiassa tämä tv:n tuijotteluni oli lähinnä täydentävää tietoa tänään internetin syövereistä kaivamalleni informaatiolle. Suoraan sanoen katsoin vain Liv:in Trinny & Susannah Australiassa -ohjelman mutta se riitti vahvistamaan sen minkä olen aina tiennytkin eli naisen puutteellisen ja usein jopa olemattomattoman itseluottamuksen puutteen. Älkäätte vetäkö hernettä nenäänne ennekuin pääsen asiassa loppuun sillä tulette pakostakin huomaamaan että olen ainakin joltain osin oikeassa. Nimittäin, kyseisessä jaksossa kerättiin joukko naisia jotka olivat tyytymättömiä ulkoiseen olemukseensa ja olivat jopa jollain tapaa alistuneet siihen ajattelutapaan että ”tälläinen minä olen enkä muuksi muutu”. Eikä heiltä kuorittu kahta senttiä ihoa, ei laitettu hyaluronihappoa huuliin, ei kiristetty nahkaa eikä muutenkaan veistelty vaan heidät meikattiin, käytettiin kampaajan jakkaralla ja vaatetettiin uusiksi. Painoarvo viimeisellä sillä mielestäni siinä oli koko jutun ydin sillä lähes kaikki olivat pitäneet enemmän tai vähemmän samaa turvallista ”look”:ia läpi vuosikymmenten johtoajatuksena ettei heille kertakaikkiaan mitkään muut kledjut sovi. Ehkäpä parhaana esimerkkinä nainen joka oli onnistunut pudottamaan painoaan....muistaakseni 13 kiloa mutta piti edelleen samoja, reilun kokoisia vaatteita yllään. No tämä tehokaksikko Trinny & Susannah vaatettivat heidät tykkäänään uusiin kuoseihin ja kas, mitä tapahtui: jokainen heistä piti näkemästään ja tunsi saaneensa takaisin jotain sellaista minkä he olivat menettäneet kauan sitten. Tiedän että siellä vedetään henkeä saadaakseen se vastalause lähtemään voimalla mikä lennättää tälläisen köyhän miehen tupee helvetin kuuseen aivan saatanallisesti liimaamisesta huolimatta mutta hold on, kestäkää vielä hetki.Tiedänhän minä että

- kyseessä on ammattilaisten tekemä ja tv-yhtiön budjetilla toteuttama juttu

- ettei kaikilla ole varaa palkata stailaajaa

- ettei kaikilla ole varaa ostaa vimpan päälle muodikkaita vaatteita

- ettei kaikilla ole varaa käydä meikkauttamassa itseään eikä käydä kampaajalla niin usein kuin haluaisi mutta:Tutkimukseni tulos/päätöslauselma/anti olikin se, ettei se iänikuinen peiliin tuijottelu ja sitä kautta itsensä kieltäminen ole mistään kotoisin, vaan niitä haluttuja muutoksia voi saada helpomminkin. Varsinkin kun suurin osa kilojensa kanssa taistelevista tekee sitä esteettisistä syistä eikä suinkaan sen takia että heidän terveytensä olisi vaarassa. Jälkimmäisiä tapauksia ymmärrän ja toivotankin heille sitkeyttä, onnistumisia ja monia terveellisiä ikävuosia lisää. Vaikka minä en naisten muodista mitään ymmärräkään, niin sanonpahan vaan että tuli opittua kuinka voidaan saada sello,- pylväs- kuin tiimalasivartalokin näyttämään hyvältä ilman ainoankaan kilon pudottamista ja hei oikeesti, ei niitä naisia olisi samoiksi tunnistanut vaikka kyseessä oli aivan tavan kansalaiset joista vanhimpana 75 -vuotias rouva. Uskomaton muutos ja ainakin 15 vuotta pois iästä. Lyhyesti sanottuna: Olkaa rohkeita ja ravistelkaa itsenne irti kaikesta siitä tutusta ja turvallisesta.Internetistä hain tietoa Googlen avulla naputellen hakukenttään erilaisia naisiin ja naisellisuuteen liittyviä sanoja, joista jotkut tuottivat varsin hauskoja tuloksia mutta joukossa paljon tieteellisiäkin selvityksiä (usein jopa pitkiä, pdf-muodossa olevia). Näissä eri hakusanojen tuottamissa ”tuloksista” löytyi selvityksiä naisen merkityksestä yhteiskunnassa historian eri aikakausina (kotiäidistä uraohjukseen) sekä mielenkiintoista tietoa naisen kehityksestä muuten, esim. se että murrosikä alkaa yhä varhemmin ja osa syistä oli aika yllättäviä (shampoiden sisältämien proteiinien vaikutus pitkällä aikavälillä hormoneihin). Hakusanayhdistelmällä ”suomalaisen naisen luonne” löytyy aika mielenkiintoisia linkkejä joista muistaakseni ensimmäisenä perin hauska etunimiin perustuva luonnekuvaus.


Olen filosofoinut myös julkisesti eri aiheista ja kuvan tilanne on Kuopiosta -06, jolloin esiinnyin kaupungin torilla valkeaan lakanaan pukeutuneena ja luennoin grillimakkaran merkityksestä miehisen kunnon kadottajana. Ei ollut järin suosittu aihe.Tämä nyt oli tälläinen 38,7 asteen kuumeessa ja jumalattomassa räkätaudissa tehty tutkielma enkä usko että hetkeen tulen tekemään sitä näin lempeässä muodossa. Ehkäpä tämä kuume ja olotila saa minut hourailemaan mutta mun on pakko tunnustaa että mä rakastan teitä just sellaisena kuin olette, joten pysykää sellaisina.Hyvää illanjatkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

Ps. Olo on niin perseestä että jää kyllä lukulista tänään vähemmälle sillä olotila on sitä luokkaa ettei kykene. Tämänkin tekstin piti tulla (no ilman tautia ”normaalina” epistolana) heti puolen päivän jälkeen mutta sain troppien avulla nukuttua osan viimeyön valvotuista tunneista ja siksi tämä ilmiintyy vasta nyt. Paikkaan tilanteen lukulistan osalta sitten huomenna.

Edit heti perään: Johtuen sähkäkatkosta ja perin huonosta kunnostani, Luostarin radion seuraava lähetys eli Rouva L:n tarina julkaistaan vasta huomenna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...