sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Raivaa tietä - saat banaania ja auttavien puhelimien numeroita

Koska Korpikylä on täysin pimeänä, tulee päivän hourailut sitten kun tähän helvetin rytökylään saadaan sähköt pelittämään. Aamukahvinikin jouduin hakemaan aina toisesta kylästä (30 km eestaas) asti eli kyllä se tuo musta tarjouslitku melkoista huumetta on kun pistää mokomaa tekemään. No ei vaan, pääasia oli minut synnyttäneen naisen sähköpostiin liittyvät ongelmat ja niiden kuntoon saattaminen. Vaan eipä se matkanteko täällä korvessa ole aivan samanlaista kuin ison maailman baanoilla ja niinpä nytkin keskellä latua rojotti kaatunut puu tukkien koko väylän. Eipä hätää, ryteikössä asumisen elinehtoihin kuuluu se, että auton perässä aina varusteet mukana joten siellä oli myös ladun aukaisuun tarvittava moottorisaha. Hetki sahan kanssa riehumista (alasti, DIY-periaatteella valmistettu maski päässä jonossa olevien turistien viihdyttämiseksi) ja matka jatkui. Vain yhdestä autosta kivitettiin, kahdesta sain banaania ja jonon hännillä olevan pikkubussin ikkunasta lykättiin lappu mikä sisälsi koko joukon auttavien puhelimien numeroita.

Kuva ei liity myrskyyn mitenkään - aivan kuten arvelittekin. Vai liittyykö sittenkin?


Nyt kun tilanne on mikä se on ja jatkuu näillä näkymin jonkin aikaa, voipi käydä niin että pääsen koneelle vasta alkuillan tunteina kun joudun toistamiseen ajamaan tuonne naapurikylään (kyllä, tankkaamaan myös kahvia) asioille ja pääsen siellä lainaamaan konetta. Oman koneen akkua on pakko säästää virallisten yhteyksien hoitamiseen mikäli tilanne jatkuu useamman vuorokauden (no kai sitä nyt jumalauta tulee siinä tilanteessa jo ladattuakin jossain). Elikkäs tälläistä täällä ja aamun tunteina oli todella pimeää kun kävin koirien kanssa lenkillä, jopa niin pimeää etten tunnistanut itseäni ja kohteliaasti itse itseni itselleni esiteltyäni, aloitin pienimuotoisen väittelyn itseni kanssa otsikolla ”Korpikylien sähköistämisen uudistukset 2000-luvun myterien kourissa – laittakaa mun lypsyjakkaraan lisäpitkät”.

Hyvää sunnuntaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
 
Ps. Menkää lennättämään leijaa sillä keli on mitä parhain, mekin ukkojen kanssa lähdemme lennättämään Kuressuon Arttua. Kuivan kävee ysikymppinen tervaskanto (eli heti helvetin kevyt) jolle puemme ylikokoa olevat Hankkijan haalarit päälle. Voin kertoa että se on huima näky kun harmaa leija pärisee tuolla viidessäkymmenessä metrissä ja se helvetinmoinen kiroilu kuuluu maanpinnalle saakka (runkefäärd väittää joka kerta että haalarit hiertää nivusista).
 
Pssst. Huomasin muuten s-postia korjatessani, tai paremminkin siinä ohessa kun poikkesin Luostarissa niin Chromella ei näy Recent Comment-juttu lainkaan eikä varsinainen Comments-linkkitekstin lopussa. Onko näin vai oliko kyseessä satunnainen häiriö? (itse kun käytän Tulikettua).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...