tiistai 12. marraskuuta 2013

Wusi-kana + iltalääkkeet+ Korpieinari = Network - Niilo, that mighty destroyer

Mitä saadaan aikaan kun yhdistetään jokunen purkki jyreitä iltalääkkeitä, saatanallisessa ryteikössä asuva korpieinari ja muutama sellainen laite johon edellä mainitun saviaivon pitäisi missään nimessä koskea? Aivan oikein, coctailista syntyy kaikkien tietoverkkojen tuhoaja ja operaattoreiden painajainen, The Dialing Devil! Ai jumalauta sentään mutta harva heinäkenkä pystyy kaatamaan muutaman aasialaisen sekä eurooppalaisen operaattorin pelkällä pilu-liittymän,läppärin ja kännykän yhdistelmällä joten ei mikään ihme että tällä hetkellä minulla on internetin ihmeellisessä maailmassa kyseenalainen kunnia kantaa lempinimeä Network-Niilo. Oi kyllä, en pelkästään onnistunut sekoittamaan puhelintani vaan sen lisäksi kaikki tietokoneella olevat systeemit ovat leväällään kahdella eri koneella ja osa jossain vitun pilvipalveluissa minne minulla ei todellakaan ole mitään asiaa. Se on tullut perin selväksi viime yön noin neljässäkymmenessä sähköpostiin tulleessa ja sairaan vihaisessa kirjelmässä.

Palataksemme painajaisen alkulähteille voimmekin laulaa lurauttaa Ilkka Hyväänamia (Irwin Goodnami, ei siis tämä Goodman joka taas on Hyvämies elikkäs Jukka Kuoppamäen Pienen miehen isoveli) mukaillen seuraavasti: ♪♫♫♪ ”Kaikki alkoi siitä kun mä oman kännyn sain..”♪♪♫ eli eihän mulle ole koskaan mikään riittänyt. Ei se että puhelin on puhelin koska sillä täytyy myös pystyä paalaamaan heinää, valaisemaan työmaa, tulkkaamaan lennossa mandariinikiinasta suomeksi ja montaa muuta juttua. Aina olen kironnut hikisiä, noin persläpeni kokoisia näyttöjä ja aivan liian pieniä näppäimiä sillä mun mielestä nykyiset i-padit ovat kokoluokaltaan sellaisia että ne juuri ja juuri edustavat sitä mitä puhelimen pitäisi olla. Kaikista paras olisi norttitopan kokoinen, taskuun mahtuva videotykki/puhelin-yhdistelmä jolla pystyisi jysäyttämään taivaalle sellaisen näytön ettei mitään rajaa. Voisivat uteliaat naapurit ja lähikylien kyttääjät katsella rauhassa että mihinkäs se Pikseli-Paavo tällä kertaa kilauttaa/tekstailee. Se kuitenkin noista haaveista ja palataanpa viime päivien saldoon.

Pätkä Korpikylien laajakaistaa


Tässä muutama päivä sitten tuli ilmoitus että sulla kuule loppuu sitten se Luostarin Chatboxin online-toiminto eli kannattais varmaan päivittää se maksulliseen versioon jotta tarinointi voi jatkua. No minä paska jäykkänä viestittämään sekä SupportTeamille että isolle dirikalle jotta mitäs tämä meinaa, justhan minä se kahdeksi kuukaudeksi eteenpäin maksoin. Sieltä tulee vastausta että juu, se koskeekin tätä sun toista Chatboxia joten ole huoletta, poista vaan se toinen loota äläkä ignooraa ilmoitusta. Ei mitään, toissapäivän iltana tulee uus ilmoitus että huomenna se loota sitten kylmenee kun et kerran ole upgradennut jotta tämmöstä ilmoitellaan. Minä – tällä kertaa savet puntissa – taas sähköpostin kimppuun jotta eikö me tämä asia kertaalleen sovittu elikkäs oon maksanut sen. Vastausta ei kuulu ja minä survon itteni sivustolle sisään kattomaan asetuksiani ja voi vittu sentään, olen mennyt poistamaan sen maksetun version ja ilmainen, onlineton versio jököttää Luostarissa. Paniikki iskee ja saa heinäkengän lähtemään kylille missä teen velkaa, hiihdän vanhoilla Järvisilläni kahdeksan kilometrin pankkiin ja sanon neidille että laitas kiiruusti tämä tilille, nyt on hätä. Lastu lentää ja pitovoiteet roiskuu kun sivakoin sarkapuku ratisten takaisin kotiin ja koneen ääreen, missä äkkiä upgradeeraan entisen 60 päivän sijaan peräti 90 päivää minkä jälkeen viestiä että elkää hyvät ihmiset laittako linjoja poikki, mie just ryttyytin salvaa teidän tilille 90 päivän eestä. Käyn Luostarissa kahtomassa että homma pelaa ja palaan s-postin ääreen jonne onkin tällä välin pukannut uutta viestiä ja siinä sanotaan että hääp (tämä päällikkö) kävi katsomassa ja olet sitten näköjään vähän säädellyt täällä ja oot uudemman kerrankin näköjään ostanut tätä online-aikaa. Homma kunnossa eikä sun tartte olla huolissasi menetetyistä oravannahoistasi sillä hän laittaa sen aiemman summan perään tämän uuden joten nyt voit juoruta helmikuun loppupuolelle asti. Ette usko kuinka kiitollinen olin ja siksipä tämän oman törttöilyni kestämisestä iso kiitos Mr. Michael L:lle ja Shoutbox:ille.

Puhelimen kanssa onkin sitten toinen juttu. Siinä kun on ollut koko ajan muutama asetus josta en ole pitänyt ja olen koittanut niitä muuttaa siinä kuitenkaan onnistumatta, mm. se että soittajan ääni kuuluu aivan helvetin lujaa ja mulla on jo kolme kuulolaitetta pimentynyt sen takia, puhumattakaan että kyllästyn niihin soittoääniin lähes viikottain ja kaiken lisäksi en onnistunut parittamaan sitä Nokialaisen bluetuuttini kanssa. Vaan eikö mitä, viime yönä ajattelin tarttua härkää sarvista periaatteella että mullehan ei yksi puhelin vittuile ja aloin iltalääkkeiden jälkeen vähän rustaamaan asetuksia. Toisen norttitopan haihduttua savuna ilmaan tuumin ettei tässä muuta auta kuin palauttaa tehdasasetukset (koska koko perkeleen rännäri oli aivan sekaisin) ja niin myös tein. Luuri käynnistyy uudelleen ja mitä helvettiä, kaikki on lontooksi joka taipuu multa erittäin huonosti mutta en antanut sen häiritä vaan ryhdyin säätämään asetuksia tällä kolmannella kotimaisella kielellä ja siinä touhussa sitten tapahtuikin mm. seuraavaa:

Päädyin aasialaisen (en tiedä oliko taiwan,japani vai kiina kyseessä) operaattorin asiakaspalveluun sillä tulin siinä hakeneeksi manuaalisesti verkkoa, noin niinkuin ensijaisen verkon määrittääkseni ja tämän miekkailun yhteydessä käytiin seuraava keskustelu:
 
- Chang suiwang tai moeng po
- No niin pitäisikin, se on Pepponelainen täältä Suomen puolelta ja on vähän ongelmia tämän luurin kanssa.
- Ta tai tengpiao wus kana te gung?
- En ole ostamassa Tengpianilta mitään wusi-kanaa vaan pitäisi saada nämä linjat pelittämään jollain opilla.
- Shoi taizei wai dankang tie shaong?
- No justhan mä niin sanoin, linjoissa häikkää ja vitusti, ei pelitä pojan luuri ei sitten millään.
- Sumdakai lieng tiao weng kai,me singseol mei
- No niin mut....*tuut-tuut-tuut-tuut*

Niillä oli asiakaspalvelussa varmaan kiireitä...


Eli se siitä asiakaspalvelusta ja uutta operaattoria valkkaamaan. Muutama kymmenen vastaavaa keskustelua käytiin kunnes ihan lotolla onnistuin painamaan automaattista hakua ja lähes välittömästi löytyi se oma operaattori ja yhteydet palasivat. Heti tämän jälkeen tajusin tai huomasin että saahan luurista kielen muutettua ja nyt on suomi valittuna mutta ei tuo ihan oikein kohdallaan ole, sillä vastaaminen menee nyt kahden eri näppäimen kautta ja soittaminen kolmen eikä tähän määrään ole laskettu mitään näppislukkoja tms. Joskin nyt voin puhelun aikana soittaa vaikka Hölppäsen Iitalle ja puhua sekä edellisen että Iitan kanssa samaan aikaan puhelun olematta kuitenkaan mikään saatanan puhelinneuvottelu, siihen hommaan on ihan omat modensa. Säätietoa pukkaa välillä puhelun lomaan ja luuri saattaa kesken kaiken kysyä että mikäs tehoste laitetaan tämän soittajan kohdalle, haluatko että naapurit kuulee (kaiutin-toiminto on tosissaan kaiutin) vai pukataanko soittajalle jotain kuvaa päällisteltväksi. Lisäksi vaikken soitakaan mihinkään, niin saattaapi näyttöön välähtää teksti että ”et sie lähettäis käyntikorttia jollekin kun tuntuu olevan linjoilla niin hiljaista”. Tuon vittumaisen ilmoituksen perään se soittaa pätkän Kenian kansallislaulua ja korisee jonkun typerän aforismin. Saatanan rakkine.

Vak mii


Eli opiskelkaa englantia, pysykää kotimaisissa operaattoreissa (vaikkei ulkolaisissakaan mittään pahaa ole) ja elkää missään nimessä ottako niitä lääkkeitänne jos meinaatte luurinne asetuksia muuttaa.

Hyvää tiistaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

Ps. Kohta lähdetään hakemaan koiruutta hoitoon joka onkin nyt toinen noista kahdesta vanhemmasta koiruudesta jotka yhdessä sen nuoren kanssa muodostavat tuon talouden koiralauman.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...