maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulukuun 23. päivä: Kyntämisen semiforte ja pari hyvää linkkiä


Päivä on mennyt hyvin, sillä harvoinpa sitä tulee meikäläisenkään kesken koiralenkin pysähdyttyä tutkimaan saappaassa olevaa vuotokohtaa huomatakseen, ettei se itäisillä mailla valmistettu kumijalkine mihinkään vuoda vaan runkefäärdiltä puuttuu sukka jalaast minkä takia tämä Suomen suht leuto talvi tuntuu niin viileältä koipeen. En todellakaan tiedä miten noin pääsi käymään mutta kerta se on ensimmäinenkin. Siitä se sitten lähti kyntäminen alkuun ja saavutti sellaiset mittasuhteet ettei enää edes suvunjatkamiskappaleituttanut (olen päättänyt etten kiroile jouluna). Sillä nyt ei suurta merkitystä ole vaikken ole mitään aikaiseksi saanut mutta olisi ne muutamat täksi päiväksi suunnittelemani jutut voineet onnistua. Pakostakin on tullut tehtyä pientä listaa vaikka olen tässä jo muutaman viikon ajan paasannut kiireettömästä joulusta. No, yht iäkkäämpää muoria käytiin katsomassa ja vietiin hänelle pieni tuliainenkin ihan joulumieltä tuomaan kun hänellä ei ole nämä viime viikot olleet mitenkään helppoja.


Näissä merkeissähän se tämä päivä on mennyt..


Vaimo sen sijaan on liitänyt kuin tuulispää lähinnä keittiöaskareissa ja hetki sitten ilmoitti – rosollin valmiiksi saatuaan – että nyt sitten alkaa tässä torpassa joulu, mikä tarkoittaa sitä ettemme seuraavaan pariin päivään liiku yhtään missään ja luultavasti meikäläisenkin aika kuluu tämän demonilaakson koneen ääressä sillä Ylen verolaatikosta ei tule kuin sitä samaa töhnämönkeröä eli uusintaa uusinnan perään. Toki hatunnosto sillekin väelle joka tuon mainoslevittäjän takia joutuu töissä joulunsa viettämään. Jotain hyvääkin sentään, sain Luostariin uuden taustakuvan aikaiseksi sillä se vanha on ottanut näkimiin jo alusta lähtien mutta kun meikäläisellä on ennen tätä päivää ollut ongelma noiden ilman koodia olevien taustakuvien kanssa. Bloggerillahan on näet taipumus pinota ne päällekkäin/sivuttain ja ties miten päin mutta tänään tajusin miten homma hoituu niin että saadaan yksi iso kuva sinne taustalle. Ahneuksissani meninkin sitten lataamaan sen verran ison ettei siitä näy kaikkia, tosin siihen vaikuttaa myös se ettei sivupalkkien gadgettien väriä saa erikseen muutettua, tässä tapauksessa kun oikealla pitäisi olla vaalea ja vasemmalla tumma. Niinpä asetin sen sitten sillain puolihölmösti. Tässä on kuitenkin teille linkki mikäli itsekin haluatte vaihtaa taustakuvaa, sillä tuolla sivustolla on todella korkealaatuisia kuvia useiden eri kategorioiden alle lajiteltuna. Se minkälaista ajoin takaa, löytyy taasen yhden esimerkin voimin Luostarin testiblogista, tuosta armoitetusta paikasta jota voi rytyyttää ilman pelkoa kaiken tuhoamisesta. Oikeesti, tuollainen on hyvä olla olemassa jos haluaa lisätä jotain eikä ole varma toteutuksesta. Testiblogin taustakuvan yläosassa on ohuen ohut ”navigointipalkki”, jonka vasemmasta reunasta löytyy linkki jellypagesin sivustolle mutta sinne pääsette kätevimmin tästä. Olisin laittanut linkit suoraan Luostarin seinälle mutta jostain syystä blogger ei antanut mun asentaa yhtään gadgettia ja täytyy koittaa jahka menen, minähän kirjoitan tämän tekstin muualla kuin bloggerin omassa editorissa ettei käy sitä perinteistä eli teksti hukkuukin bittiavaruuteen.

Daa, tämä se tekee hyvää vanhan luille


Tässä nyt tuli taas paljon pölinää ei mistään koska mitään en ole onnistunut saamaan aikaan, enkä viitsi tässä nyt käydä listaamaan kaikkia niitä vastoinkäymisiä kun ei siitä ole mitään hyötyä. Huomenissa sitten tuleekin päivän epistola ajallaan eli aamusta kun ei ole mitään velvoitteita normi koiralenkkien lisäksi. No mitä sitä pellonlannoitetta jauhamaan, koko tulisen alakerran päivähän koneella tulee vietettyä kun ei se valkopartainen ukkokaan enää meillä käy, viimemmäksi oli 2006 jouluna ja lähti tuhannen mykyrässä kun pääsin esittelemään dosettini sisältöä kun hääp valitteli selkänsä huonoa kuntoa. Onneksi oli ukkopahalla yksi ajokortillinen ja toinen hieman nuorempi tonttutyttö mukana niin saatiin pukki moottorirekeen ja turvallisesti kotiin.Että semmosta, hyvää aaton aattoiltaa (← en edes tiedä kuinka tuo pitäisi kirjoittaa) teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

Ps. Huomenna suattaapi olla mantelin makuinen saarna...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...