perjantai 13. joulukuuta 2013

Korpikylän "Auttakaa nyt s****na" - sähköpostiohjelman antia (myterin hätäkutsut)


Aamulla jouduin jättämään hätätila – sähkösanoman eikä tilanne täällä ole mitenkään parantunut sillä välin kun olin maailmalla. Ei todellakaan. Meillä täällä ryteikössä on käytössä sellainen ”Auttakaa nyt saatana” - sähköpostiohjelma, joka näkyy kaikille vajaalle kahdellesadalle täällä asuvalle heinäkengälle ja siitä näkee kuka on avun tarpeessa ja kuinka kiireellisestä hommasta on kyse. Arvata saattaa että kun klikkasin sen auki, niin kaikki viestit olivat punaisella eli kiireellisyysaste ykkönen ja tässä se lista on, osa tehtävistä on hoidettu mutta useimmat vielä työn alla:
Ylä-Kyrkölä: tuulenpuuska tarttunut keinosiementäjän kolttuun ja lennättänyt hänet korkeajännitelinjaan, jossa vieläkin kytee ja kiireellinen sen tähden kun käryää aivan sairaasti ja haittaa tv 2:sen lähetyksiä.

Jottei tartte kauhistella niin keinosiementäjä on saatu alas ja sammutettua mutta saatanasti laittaa vieläkin hanttiin. Pää kiehahti sen verran jännitelinjassa roikkuessaan ettei mittään tolkkua puheessa ja laitokseenhan se on vietävä. Niin, sinne Törnävälle.


Juurtinen: Puu kaatunut pirttiin tiineenä olevan piian päälle sinkauttaen tämän äpärän räpsästä mäjelle napanuoran katkettua järettömän lähtönopeuden vuoksi. Huutolaisalkio jatkanut matkaansa pirtin halki ja edelleen ikkunasta kentälle jälkeisten vaan ropistessa tuvan seinille ja siihen ihguun, Höppä-Alman kutomaan ryijyyn. Apua kaivataan tämän kyrvänsyylän etsinnöissä jotta saadaan isyys selville ja jonkinlaista rempparahhoo pirtille ruokkojen muodossa.

Kautasalmi: Isäntä lähtenyt liukumaan pellon jääpintaa pitkin osuen voimajohdoista virtansa saaviin paimenpoikiin ja tanssahtelee valokaarien välähdellessä pimenevässä illassa. Tulkoon nyt se kusipää joka isännän kanssa nuo tuomiopäivän langat viritteli, kertomaan missä vitussa se katkaisija on kun talon väki ei sitä löydä ja isännältä turha kysyä kun amalgaamit sulaneet suuhun eikä kuulu kuin kurlausta eikä siltä ritinältä muutenkaan kuule hevon helvettiä.

Körrinperä: Tämän illan kinkerit on sitten peruutettu kun ei ole koko saatanan kattoa jäljellä joten saattaa olla suuri vaara jotta joikukirjan sivut käänthyypi turhan rivakasti. Niin, ja trombin maasta kiskaisema pyöröpaali rutisti urkuharmoonin tuhannenpiupalin päreiksi.Mutakko: Sähköt meni klo 16.45 pirtistä seurauksella, että emäntä Henrietta kaatu vahingossa ja peräti seitsemäntoista kertaa isännän pippeliin joten jos kylän lääkäri on kuulolla, niin sais tulla antamaan niitä katkismus vai mitä katumuspillereitä ne on. Meillähän ei ehkäisyvälineitä käytetä kun ei näitä pippeliin hoijaantumisia ole tapahtunut sitten vuoden -64 lumimyräkän jälkeen.

Ruutaperseen koetila: käykää nyt joku kattomassa niitten perrään, ovat koko porukka perunakellarissa myrskyä piilossa ja pirtissä lievästi sanottuna haisee paska. Ovatten nimittäin vieläkin piilossa Pyryn päivän myteriä.
Nimim. lomittaja


Tälläistä siis täällä korvessa ja kait se on taas apuun lähdettävä vaikkei millään huvittais. Kyllä jumalauta ottaa päähän asua täällä syrjäkylässä.

Hyvää perjantai-illan jatkoa teille, te urbanisoituneet ja onnelliset.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...