maanantai 6. tammikuuta 2014

Tätä ette usko! (eli mitä tapahtuu kun harrastaa IKKEA - joogaa ja ikkunat vuotaa)


Eli sitä kuinka kaikki on muuttunut siitä kun Harshwa Bugwadidastreshwan 90 – luvun loppupuolella sanoi minulle nämä kuolemattomat sanat: ”Shaladanka trisha´men kuddutrisdawa brahabat udretswana”. Tuolloin en vielä ymmärtänyt mitä hän tarkoitti mutta sittemmin törmäsin muinaisen intiankielen – shurudtswan – tutkija Holger Kyrkeggeniin, joka suomensi minulle tuon taltioimani lauseen mikä menee näin:”Helvettiäkö sinä täällä Siwan nurkalla seisoskelet kun kerran voit harrastaa IKKEA – joogaa”. Yllätykseni oli suuri koska asiaa tarkemmin tutkittuani sain selville, että kyseisen joogamuodon isä onkin ruotsalainen, 1600 – luvulla elänyt eläkeläismies! Tätä nykyä olen lähes varma vaikkei minulla todisteita olekaan, että tuo mahtava heebo saattaa olla erään toisen merkittävän ruotsalaiseläkeläisen esi-isä. Asiaa tukee nimittäin tukee IKKEA - joogan asennot joissa hyvinkin monessa jäljitellään huonekalujen muotoja mitä erilaisimmissa positioissa. Lakattu pöytä – asana on helppo ja siksipä se onkin heti ensimmäisten harjoitusten joukossa mutta sitten, vuosien treenaamisen jälkeen kun päästään Oskarin oksa – asanaan, niin voin kertoa että vaikeaksi menee. Siinä kun pitää seistä yhdellä jalalla ja ojentaa jäljelle jäävät kolme raajaa sekä kikkeli suoraan eteenpäin, taivuttaa päätä taakse ja luetella Cellohansetaisiollabesin katalogi takaperin sivulta 34 lähtien niin ettei jäsenalennukset jää mainitsematta, on se yksi vaikeimmista asanoista mitä tiedän. Eikä vähiten siksi että mun pääni on aivan saatanan pehmeä enkä minä tahdo muistaa koskaan mitä milläkin sivulla on. Muita haasteellisimpia asanoita ovat Hattuhylly, jossa etsitään tarpeeksi kapea huonetila (eteiskäytävä) ja ojennetaan vartalo suoraksi seinästä seinään, jalkapohjat paskahuusin seinää vasten ja kämmenet makkarin seinää vasten (näin meillä, sano Olkkosen Helga). Tuossa asennossa pitäisi pystyä olemaan ainakin kolme päivää mutta puolentoista vuorokauden suoritus katsotaan hyväksytyksi. En viitsi kertoa yksityiskohtia Kattotuuletin – asanasta sillä se on aikas erikoinen ja veemäinen tehtäväksi; Hesus-teippiä, henkari...

Nahkatakkinen kaveri tekee Lakattua pöytää käänteisenä eli selällään

Asia mistä mun piti itse asiassa kertoa on se, kuinka mä löysin valaistumisen tuon joogan avulla ja tarkemmin sanottuna Oskarin oksa – asanan myötä. No se kävi niin että otin tuon asennon, hengähdin syvään ja ryhdyin luettelemaan sitä katalogia takaperin kunnes sivulla 16 menetin tajuntani ja pää kopsahti vallan perkeleen kipeästi betonilattiaan. Olin koomassa muutaman vuoden ja kun mut siitä sitten voimavirtadebfillaattorilla (silloinen, juuri tullut lakimuutos mahdollisti voimavirran käytön) jysäytettiin takaisin ajattelevien kirjoihin, niin sen jälkeen mun ajatusmaailmani on muuttunut ns. happy, happy ja hurahuhhahei-suuntaan eli en osaa enää ajatella negatiivisesti. Saattaa olla kyllä osasyynä sekin,että tuon jysäytyksen aikana mun aivojeni lämpötila käväisi lääkärien mukaan tuolla +87 asteessa joten nyt voidaankin sanoa että potut on kypsiä, ts. olen yks perkeleen Rosamunda koko jätkä.
Pyöräteline -asana. Lonkkavolvon eturenkaan voi tuupata persvakoon aika kätevästi
Enivei, tänään just katselin kuinka ikkunan välistä valui vettä ihan solkenaan tänne sisälle ja seinää pitkin sähköpatterin sisuksiin sellaisia määriä, ettei siinä kovinkaan pitkää aikaa mennyt kun sain ihailla järjettömän hienoa valoshow:ta, mikä hakkasi uuden vuoden raketit mennen tullen. Voi sentään mitä valokaaria ja säkenöintiä! Osa niistä valokaarista ylettyi jopa mun olkapäähäni ja jessus sentään kun mä tunsin kuinka virta oikein syöksähti mun sisääni; kuulolaite suli saman tien, tahdistaja otti sellaiset kierrokset että tein siinä joutessani 2577 etunojapunnerrusta vajaaseen kolmeen minuuttiin ja lopuksi piilolinssit suli päähän. Eihän siinä voi kuin kiittää ihanasta vedestä ja voimallisesta sähköstä jotka ovat Äiti Maan meille lahjoittamia aivan vitun kalliita hyödykkeitä. Toinen asia mistä iloitsen, on kakalla käynti ja sekin on asia jota en olisi tajunnut ilman IKKEA – joogaa. Katsokaas kun muilla tulee normipötköjä tai siemenperunan kokoisia paakkusia, niin multa tulee samanlaista toffeeta mitä nähtiin 1978 kun yhden B:llä alkavan suklaatehtaan sulattamon väki meni lakkoon ja isoihin pyttyihin jäi +8 asteista massaa. Sitä tulee aivan saatanasti ja sen pyyhkiminen on jotain sellaista mikä ei ole tästä maailmasta kotoisin mutta! Kun sitä kaakenburra-paperia menee palttia rallaa noin yhden sademetsähehtaarin verran joka kerta, on sillä kaaos-teorian mukainen perhosvaikutus: metsurit saa töitä ja sitä kautta niiden lapset leipää,siellä mettässä asuneet eläimet ja ihmiset saavat vaihteeksi muuta puuhaa kuin sen iänikuisen banaanien ja pähkinöiden syömisen koska niiden on pakko muuttaa ja mikä parasta; kelit lämpiää ihan helvetillistä vauhtia, ihan niin kuin tänäkin talvena. Ei ole tarvinnut liukastella ja polttopuita on mennyt toooodella vähän, ei tarvitse tehdä lumitöitä ja jos pukkikin saisi nyt ostettua sen Skodan ettei sen valopään tarvitsisi aina sillä reellä hinkata paikasta toiseen. Puhumattakaan siitä ettei niiden ihgujen pinkkujen elikkäs pingviinien enää tarvitse olla yksin siellä etelämantereella kun niille tulee kaikki Numat ja Tantorit, Mustanaamiosta ja Tarzanista puhumattakaan! Voi tätä valaistumisen päivää ja kirjoittaisin mieluusti enemmänkin mutta eukko soitti hetki sitten (taas kerran) ambulanssin hakeen mua kun mä visualisoin näitä plussia ääneen. Sano mokoma pimeydessä vaeltava räähkä vielä että mä olen jyrähtänyt lopullisesti. Pakkohan siinä oli vetäistä sitten yks Oskarin oksa jolloin se rupes hysteerisesti kirkumaan että nyt sä vielä kouristeletkin ja puhut kielellä. Tietämätön nainen mutta annettakoon se hänelle anteeksi sillä hänpä ei olekaan saanut tällejä patterista – lällällää.
Messuopaste - asana. Tää on helppo.

Hyvää maanantain jatkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat. Seuraava postaus taitaa sitten tullakin lataamosta.

20 kommenttia:

 1. Tässä sulle ratkaisu vessapaperiongelmaan:
  http://img27.imageshack.us/i/oras.jpg/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi tuo pärseen suihkuttelu sellaista että siinä loppuisi lähijärvistä vesi joten taidanpa tyytyä kaatamaan sademetsiä:D

   Poista
 2. Tylsää, kun veit sen ison D:n pois! Joogaa en harasta, joten uskon kaiken mitä sanot. Tosin, onko se meidän pesuhuoneen nurkassa oleva Oskarinoksa joku paikoilleen luutunut muumio, joka on joogannut 1500 vuotta sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sille ison D:n menetykselle ei voi nyt mitään mutta katsotaan mitä suutuspäissäni ;) keksin.

   Teidän pesuhuone on pyhä paikka sillä on enemmän kuin todennäköistä että kyseessä on on joku todella vanha alan harrastaja, kenties se ruotsalaiseläkeläinen itse? :D

   Poista
 3. Meillä ei oo mitään iikkeaa, niin että Peppis voi ihan itse taipua vaikka horoperheasentoon!!! :( http://naurunappula.com/1022893

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tuo kuvan esittämä asento oli varsin lähellä näitä IKKEA - joogan asentoja :D

  VastaaPoista
 5. Taas saa taistella - aivan kuten viimeksikin

  VastaaPoista
 6. Kaikki menee päin persettä perkele !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *rutihalistus*
   Päin persettä saa mennä vain "se".
   Mulle on ihan sama mikä formaatti on, kunhan jutun voi lukea ja kommentin jättää. Kaikki muu on ylimääräistä hyvää.

   Poista
  2. Samaa mieltä kuin Sanna. Ei turhaa ressiä, kyllä näinkin pärjätään.

   Poista
 7. Samaa mieltä. Rutinat seis nunnaset <3

  VastaaPoista
 8. Täällähän on palattu vanhaan. Hyvää näin, kunhan saa jonnekin avautua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosin yritän Intensen kommasysteemiä saada asennettua mutta ei taida tulla mitään. Varsinkin näin silmät ristissä joten taidan lopettaa tältä päivältä.

   Poista
 9. Kokeilin tuota joogargh ja kirjoittelen tätä ea-asemalla puhelimen välityksellä. Tähän mennessä on löydetty kaularangasta kolme välilevyn pullistumaa, vasen solisluu poikki, nivustyrä ja peräsuolen ulospullistuma. Tutkimukset jatkuu kun saavat vielä toisen lääkärin mukaan hommiin. On kuulemma joku Mononen ja sillä on musta paku.?

  VastaaPoista
 10. Juuh, jos lähtis kolailemaan, tähän asti(tänä talvena) oon vältelly sitä! Sitte voi olla, etten taivu jooga asentoihin ;)

  VastaaPoista
 11. Hmm... joogaan on tullut harrastettua, hieman ehkä eri joogalajia... Mutta nimet ja asennot ovat kieltämättä samaa tyyliä ;D!

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...