torstai 9. tammikuuta 2014

Thanks for all...aka how you can embed pictures to Intensedebate and blogger comments!!

Edit klo 22.07: Myös bloggerin omiin kommentteihin on mahdollista liittää kuvia sillä löysin ohjeen täältä : http://helplogger.blogspot.fi/2012/03/add-videosimages-in-bloggerblogspot.html
Tätä kirjoitettaessa kuvien liittämistä ei ole vielä testattu ja muistakaa katsoa linkin kommentit sillä niissä on lisää tärkeää ohjeistusta. 


Edit klo 13.18: Nyt on kuvan liittäminen kommenttiin mahdollista ja siitä kuuluu kiitos tänne: 
http://effortlessanthropologie.blogspot.fi/p/how-to-add-photos-to-your-intensedebate.html

Kuva liitetään seuraavasti: <img src="kuvan osoite">
Eli ei niin kauhean vaikeaa koska on ihmisiä kuten roxy turtle (linkki) jotka osaavat ja jakavat tätä tietoa. Kiitos roxyturtle <3

 Ps. Muistakaa <aloitus sekä lopetus > merkit ja "heittomerkit" kuvan osoitteen molemmin puolin. Kommenttilaatikossa on esimerkki mutta siellä nuo merkit eivät ole tulostuneet oikein joten noudattakaa yllä olevaa ohjetta - ei ole iso vaiva näpytellä nuo muutamat merkit. Tekstin lopussa olevat kommentit sisältävät kuvia joista voi nähdä että liittäminen todella onnistuu.

Eilen se sitten loppui, tuo koko lailla tarkkaan 30 tuntia kestänyt sota ja pääsin vihdoin siivoamaan Luostaria savuavista biteistä ja muista tiedoston kappaleista sekä heittelemään takkaan ne n. 2334 varmuuskopiota joita kerääntyi meikäläisen hakatessa päätään tyhmyyden vankkaan mäntyyn. Nyt on kuitenkin kaikki valmista ja Luostarissa on vihdoin Intensedebaten kommentointisysteemi jonka veroista ei yksinkertaisesti ole. Tästä siis iso kiitos heille jotka tämän kaiken saaneet aikaan ja kiitos myös tukifoorumille kuin myös kaikille asiaan liittyville tahoille. Niin, ja kiitos myös Wordpress.com:ille joka tarjoaa uusia elämyksiä sekä mahtavan valikoiman blogeja. Tulin nimittäin liittyneeksi heidän leiriinsä ja kävin alkuyöstä tutkailemassa mitä kaikkea sieltä löytyy. Kiitos kaikille intialaisille, malesialaisille, amerikkalaisille, saksalaisille, venäläisille, kiinalaisille ja monien muiden kansojen koodin tekijöille sekä suurelle joukolle mahtavia taiteilijoita, jotka kaikki ovat tehneet todella suuren työmäärän niiden asioiden eteen joista me kaikki saamme nauttia. Edelleen haluan kiittää jokaista vapaan lähdekoodin mahdollistavaa tahoa niin yhdessä kuin erikseen ihan siitä syystä, että teidän työnne mahdollistaa sen että myös meillä vähävaraisilla on tilaisuus nauttia hyvälaatuisista ja suuremmoisista ohjelmistanne. Suuri kiitos Ubuntu:n väelle, samoin kuin SoundCloudin porukoille, Alphacoders:in koko sakille ja tietysti Yourshoutboxin Michaelille, tuolle uskomattoman kärsivälliselle ja avuliaalle henkilölle joka vastaa välittömästi jos on jotain kysyttävää sekä on valmis auttamaan kaikissa ongelmissa. Kiitos myös Googlelle bloggaamisen mahdollisuudesta sekä lukuisille muille, Feedburneria unohtamatta. Listassa olisi vielä paljon kiitoksen ansaitsevia ja minulla onkin ollut tapana laittaa Luostarin seinälle linkki jokaisesta tahosta joiden työn hedelmistä saamme nauttia mutta tätä kirjoitettaessa minulla on vielä pieniä ongelmia gadgettien kanssa, sillä mm. linkkiluettelo ei jostain syystä toimi lainkaan eikä muukaan. Vielä kerran kiitos kaikille kaikesta.

Postauksessa jonka kirjoitin myöhään illalla, lupasin kertoa tästä taistelusta tämän kommentointisysteemin kanssa josta ei olisi muodostunut taistelua ellen minä olisi niin saatanan tyhmä ja kielitaidoton ihminen mutta se jääköön, sillä eilisen aamun ja illan postauksissa asiaa – kuten myös ohjeistusta – on käsitelty aivan tarpeeksi enkä viitsi alkaa toistamaan sitä  kaikkea uudestaan. Sen sijaan sanon pari sanaa taustoista, ts. syistä mitkä johtivat sangen runsaaseen valvomiseen (no en kyllä pysty nukkumaan muutenkaan kuin muutaman tunnin yössä), koneen ääressä istumiseen jotka johtivat useampaan kuin yhteen perheriitaan sekä moniin muihin asiaan liittyviin nyansseihin joita en käy tässä tilittämään. Juttuhan on niin että se oletuksena oleva kommentointiosio on ihan hyvä mutta siinä vaiheessa kun kommentteja on paljon, muodostuu siitä blogin/sivuston pitäjällle pienoinen helvetti. Vastaat yhteet kommenttiin, odotat sivun latautumisen, vastaat toiseen kommenttiin ja niin edelleen eli vastausprosessista muodostuu vähemmän miellyttävä tilanne. Niinpä päätinkin aikoinani vaihtaa tämän kommentoinnin ja useimmat muistavat silloiset (ja tyhmyydestä johtuvat) sekoiluni Intensedebaten sekä Disquksen kanssa, joista jälkimmäinen jäikin sitten käyttöön melko pitkäksi aikaa. Tosin sekin valitusten kautta jotka liittyivät kirjautumiseen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on estää spämmääminen vaikka vainoharhaisimmat luulevat kirjautuvansa mystiseen ja kaiken paljastavaan seurantajärjestelmään. Aikaa kului, vettä virtasi Po – joessa ja valitusten määrä kasvoi siihen mittakaavaan että poistin tässä muutama päivä takaperin  sähköpostini siivouksen yhteydessä 38 kpl pelkästään kirjautumiseen/ paskaan kommenttisysteemiin liittyvää valitusta, jolloin päätin palata bloggerin alkuperäiseen kommentointiin.

Vaan kuinkas kävikään? Valitusten ryöppy kun kuvia ei voinut enää laittaa osaksi kommenttia, osa jätti suoraan hyvästit ja osa haistatteli muuten paskat joten tämä oli se hetki jolloin päässä ns. napsahti. Päätin että laitetaan perkele sellainen systeemi joka lähestulkoon keittää ne kello viiden perunatkin valmiiksi ettei vaan kenelläkään ole valittamista kuvien ym. materiaalin liittämisen suhteen (paitsi että näköjään on, niitä kun ei tällä hetkellä voi laittaa kuin linkittämällä jolloin ne lävähtävät lightboxiin ja sehän onkin saatanan työläs avata - vaatii jopa yhden klikkauksen!). Huvittavinta tässä asiassa on se (lue: raivostuttavinta), että suurimmalla osalla näistä valittajista oli ja on käytössään kommarobotit eli sananvahvistuksekset etc, jotka ”eivät tietenkään haittaa kommentointia” ja ovat ”pakollisia” blogin sisällön/intimiteettisuojan/roskapostin takia. Herääkin kysymys että miten sitä blogia hoidetaan, sillä Luostarissa ei tätä ongelmaa ole ja se johtuu siitä että a) ei kukaan tervejärkinen taho tule kaupittelemaan mitään kun tietää että todennäköisesti joutuu lainaamaan rahaa blogin pitäjällle mutta tärkeimpänä b) eli kommat kiertävät s-postin kautta jolloin siellä oleva suodatin torppaa nämä kuuluisat miljoonien jakajat heti alkuunsa. Viimeksi eilen poistin 152 paskaviestiä, joista kenties surkuhupaisin oli tarjous, jossa minulle ehdotettiin salaliiton uhriksi joutuneen naishenkilön rahoittamista että hän pääsisi Burkina Fasoon missä typykän edunvalvoja istui aivan vitullisen rahakasan päällä. Tuo mainio mies oli onnistunut pelastamaan ne tämän dooriksen ilkeän äitipuolen ja setämiehen käsistä – helvetin epatot kun salaliiton avulla yrittivät viedä tyttöparan reilun viiden miljoonan ruokarahat. Minulle hän tarjosi jalomielisesti 30% 5.300,- dollarin (aivan oikein, 5.300,- dollarin) summasta jonka hän saisi saavuttuaan Burkina Fasoon. Ilmeisesti tuo hikinen summa oli tarkoitettu jonkinlaisten rukkasten ostamiseen sillä pääpotissa eli viidessä miljoonassa on aika perkeleellinen lapioiminen. Varsinkin kun sen joutuu lapioimaan uskotun miehen perseen alta.

Se kuitenkin sähköpostista ja takaisin nykyiseen kommentointiin joka muuten sisältää kirjautumisen lisäksi erillisen spämmisuodattimen ja tämä on yksi monista syistä miksi tähän nykyiseen tuli päädyttyä. Lisäksi recent comments - ”listasta” pääsee Jump – namikan avulla hyppäämään suoraan ko. kommenttiin ja niinpä minäkin hyppäsin eilen Torpan kauniin emännän alle ja voin sanoa että se oli varsin miellyttävä kokemus, olkoonkin että hän ei ole tällä hetkellä parhaassa mahdollisessa iskussa joten kukkien, suklaan ja muiden tuliaisten vieminen on enemmän kuin toivottavaa. Sitten mitä tulee parjattuun NetworkedBlogs – liitännäiseen (postausten alla) ja joka on jo ristitty Naamattulaisten omaksi liitännäiseksi, niin tiedättekö te edes perkele että miksi se siellä on? Siitä syystä että ko. systeemi oli ainoa jonka osasin asentaa ja sen pääasiallinen tarkoitus on Luostarin kirjoitusten automaattinen ilmestyminen Naamakirjan eli kaikkien tunteman Facebookin puolella. Kyllä, Luostari julkaisee tekstinsä myös FB:ssä mutta vain ja ainoastaan julkaisee sillä muuta aktiviteettia sivustolla ei ole enkä käy siellä kuin ehkä kerran viikossa ja lähinnä sen takia että näen toimiiko homma. Kyseisen liitännäisen kautta on myös mahdollisuus päästä blogien maailmaan ja kaikki tämä vain siksi (vaikka vittu te sitä usko) että koitin luoda kanavan jonka kautta joku mahdollisesti löytäisi Luostarin ja sitä kautta teidän bloginne. Se, että sen kautta pääsee liittymään lukijakuntaan ”omalla liitännäisellään”, ei ole minun käsissäni joten siitä on turha mussuttaa. Pyrkimyksenäni on ollut tehdä Luostarista yhteisöllinen paikka vai miksi te luulette että Luostarissa on maksullinen Chatbox sekä SoundCloud? (okei, se on ollut luvattoman kauan hiljaa, tosin teknillisten vaikeuksien takia). Suoraan sanottuna rahaa palaa liittymä mukaan lukien vajaa viisi kymppiä (jihuu – prepaid + muut) per kuukausi ja miksi, tämänkö takia?: tuo ei ole hyvä ja tämä on ihan paska etc.  Lisäksi ongelmana on se  kun nämä mielipuoliset tekstini ovat sellaisia että ne rajoittavat hyvinkin paljon lukijakuntaa sillä kukapa kehtaisi tunnustaa lukevansa hullun tuottamaa tekstiä, niin oman hännän nostaminen on pikku pakko mikäli haluaa sitä näkyvyyttä teidän blogeille ja jos nyt joku tulee väittämään että kirjoittelee omaksi ilokseen, niin voin suoraan sanoa että (sensuroitu) (sensuroitu).
Mitenkään itseäni jalustalle nostamatta olen koittanut levittää Luostarin ja sitä kautta teidän sanomaanne kaikilla mahdollisilla ja varallisuuteni suomilla mahdollisuuksilla mutta kun ei perkele mikään ole hyvä, niin nähtäväksi jää sulkeeko Luostari ovensa ja lopettaa koko vitun touhun.

En ole mitenkään järin hyvällä päällä mutta haluan silti toivottaa kaikille oikein hyvää torstaita.


Ps. Emilie, jos viitsit niin otatko uudestaan yhteyttä kun hukkasin tämän uudistuksen myötä sen sun kommas ja sen myötä linkin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...